Demonstrációra készülnek a Tesco dolgozói - 2017.05.29
Hallgassa meg
Demonstrációt és munkalassítást tartanak a Tesco dolgozói, ha a cég nem kezd bérfejlesztésbe - írta a Magyar Idők. Egyelőre nem tervez sztrájkot, hanem egy demonstrációra gyűjt aláírásokat a két szakszervezet, pontosította a Magyar Időkben megjelenteket a KASZ elnöke. Sáling József azt mondta, munkaidőn kívül, egy Tesco elé szeretnék kivinni a munkavállalókat, hogy így tiltakozzanak az áruházlánc elfogadhatatlan béremelési ajánlata ellen. A szakszervezeti vezető hozzátette, ha a Tesco ajánlata nem változik, munkabeszüntetésre is sor kerülhet.
A tavaly nyereséget jegyző multivállalat a kormány által elrendelt kötelező januári béremeléseken túl nem hajlandó tovább fejleszteni az áruházi fizetéseket. Emiatt a közeljövőben sztrájkot szerveznek a budaörsi Tesco körül, amelyhez más cégek alkalmazottai is csatlakoznak.

A lapnak Buday Pálné, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) alelnöke azt mondta, a KASZ együttműködésre lépett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), hogy akár országossá szervezett demonstráció keretében érjék el a nagyobb fizetést. A közeljövőben az áruházakon belül szervezett munkalassítás, külső helyszínen pedig demonstráció is előfordulhat.
(Magyar Idők/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szentpéteri Nagy Richard
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »