Nem beszélhet Lázár Spéderrel - 2017.05.18
Hallgassa meg
Hallgassa meg
El van tiltva a Spéder Zoltántól, az Index egykori tulajdonosától Lázár János, aki a kormányinfón azt mondta, legfeljebb az egészségéről érdeklődhet, arról is csak mérsékelten. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt nem volt hajlandó megmondani, hogy ki tiltotta el a korábban a kormánnyal baráti viszonyt ápoló vállalkozótól. Helyette azzal érvelt, hogy politikusként neki amúgy sem szabad ilyesmivel foglalkozni.
rutális zsarolás, baloldali provokáció, és Soros-lobbi eredménye – egyebek mellett így jellemezte Lázár János az Európai Parlament szerdai, Magyarországot elmarasztaló döntését. A miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos kormányinfóján azt mondta, készséggel tárgyalnak az unió aggályairól, de többségében teljesíthetetlennek tartják az EP kéréseit. 

Komoly viták várhatók a közeljövőben az unió és Magyarország kapcsolatáról. Ennek kiváltója, hogy az európai baloldal provokálja a magyar kormányt – így értékelte Lázár János, hogy az Európai Parlament a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kérte Magyarországgal szemben. A Miniszterelnökség vezetője szerint egyértelmű, hogy a szigorú szankciók felvetése Soros György lobbitevékenységének köszönhető, amely ha nem is tévesztette meg, de elérte a Fidesz pártcsaládját is.

A kötelességszegési eljárás pénzügyi következményeire vonatkozó kérdésre is támadással reagált a miniszer, aki teljesen kétségben vonta az uniós támogatások elköltésére vonatkozó aggályokat. 

Az unió által szintén kifogásolt CEU-törvény, és az egyetemmel folytatott tárgyalás kapcsán Lázár János azt mondta, a kormány a demokrácia fejlődésének engedett. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem látja sok értelmét a tárgyalásnak, mert a CEU nem képviseli korrekten az álláspontját.

Lázár Jánost egy kimondottan őt érintő elmarasztaló döntésről is faggatták az újságírók. A miniszterelnökség vezetőjével szemben Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára nyert jogerősen pert, miután a miniszter korábban azt hangoztatta, hogy cége, az Altus az olajmaffiával áll kapcsolatban. Lázár János ennek kapcsán azt mondta, továbbra is kitart korábbi véleménye mellett, de betartja azt, amit a bíróság kimondott.
Ígéretének eleget téve Gyurcsány Ferenc aggasztó és kezelést szellemi állapotára utalgatott, amikor az újságírók a volt miniszterelnök Orbán Viktort titkolt bankszámlájával kapcsolatos vádjairól kérdezték.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csákvári Géza
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »