Amerikai szenátorok levelet írtak Orbánnak - 2017.04.21
Hallgassa meg
Republikánus és demokrata szenátorok - köztük John McCain, egykori republikánus elnökjelölt és Chuck Schumer New York-i szenátor - nyílt levélben szólítja fel Orbán Viktort a CEU működését ellehetetlenítő törvény kapcsán arra, hogy tekintse fontos feladatának a tanszabadság kérdését, és ne számolja fel a kétoldalú kapcsolatokat, hanem azon dolgozzon, hogy azok minél erősebbek legyenek. Az aláírók azt hangoztatták, hogy a törvény elég egyértelműen csak a CEU-t büntetné azzal, hogy testvéregyetem létrehozására kötelezik, szemben a másik 27 itt működő egyetemmel.
A CEU Európa egyik legmagasabban jegyzett egyetemévé vált, új lehetőségeket és tekintélyt biztosítva a magyar polgároknak. A most elfogadott törvény veszélyezteti a tanszabadságot és semmibe veszi az egyetemnek a magyar társadalomhoz fűződő nagymúltú kapcsolatát - áll a szenátorok levelében. 

„Ahelyett, hogy a kétoldali kapcsolatokat fejlesztő felsőoktatási intézményeket zárnánk be, inkább együtt kellene működnünk azok megerősítésében, és elérhetővé kellene tenni azokat minél többek számára. Mindezen túl attól tartunk, hogy a törvény veszélyt jelent a felsőoktatási intézményekre és a tanszabadságra Magyarországon. Arra biztatjuk Önt, hogy működjön együtt a CEU-val, hogy olyan megoldást találjanak, amely biztosítja, hogy az egyetem továbbra is az európai felsőoktatás egyik fontos központja, és országaink közötti értékes kapocs maradhasson.”

(Klubrádió/Csernyánszky Judit)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Nemes Nagy Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »