Csak egy újabb rendszerváltással lehet megdönteni Orbán hatalmát - Tölgyessy - 2017.04.20
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Az akadémiai világ és a jogász társadalom érdekeit is megsértette Orbán Viktor a CEU-t ellehetetlenítő törvénnyel – mondta a Klubrádió reggeli műsorában Tölgyessy Péter alkotmányjogász. Az SZDSZ és a Fidesz korábbi politikusa szerint, a miniszterelnök emellett megsértette a nyugati világot ismerő fiatalokat is, ezt mutatják az elmúlt hetek tüntetései is.
A megosztott ellenzék miatt kevés az esély a kormányváltásra – mondta az alkotmányjogász, aki szerint a nemzetközi helyzetnek is meg kellene változnia az Orbán kormány bukásához.

Az egykori politikus úgy látja a közjogi szerkezet Fidesznek kedvező átalakítása, amihez hozzátartozik például az alkotmánybíróság szétverése is, csak egyik oka annak, hogy nehéz leváltani a kormányt. A másik ok, hogy az ellenzéknek az "Orbánozás" mellett nincs igazi víziója az országról – fogalmazott Tölgyessy Péter.
 
A politikai elemző úgy fogalmazott, hogy ez a rendszer nem olyan, mint az orosz rendszer. Hozzátette, hogy ez nem diktatúra, ahol elvileg van hatalmi váltógazdaság, de ezt korlátozzák.

A politikai ellenzék tudja, hogy csak rendszerváltás lehetséges, ahol a magyar miniszterelnökkel együtt a rendszere is bukni fog. Orbán Viktor is érzékeli ezt és egy pici esélyt sem akar adni a kormányváltásra, mert sosem tudni, hogy miből lesz a bukás. Ezért kell szűkítenie a hatalomváltás elvi lehetőségeit - tette hozzá.

Tölgyessy Péter arról is beszélt, hogy Orbán Viktor megsértette a fiatalok legmozgékonyabb részét. Ez a számottevő csoport, beszél angolul, szereti a nyugati világot és hasonlót akarna itthon is látni. Ezek a fiatalok vagy elmennek innen, vagy alig van esélyük Magyarországon. Ez a harag jelent meg a tüntetéseken most - fogalmazott.

Nagy problémának nevezte az alkotmányjogász a menekültügyet. Magyarországon azonban ez, nem annyira éles kérdés -  tette hozzá, hiszen nem az Európai Unió legrosszabbul teljesítő országába akarnak jönni a menekültek.

Rengetek manipuláció van a menekültügy, rezsiügy körül. Alternatív valóság van, viszont nincsenek már tények, hagyományos érvelés. Nálunk sokan elhiszik, hogy az ő munkájára pályáznak a bevándorlók. De tény az, hogy nehéz integrálni ezeket az embereket és nem tudunk befogadni több millió embert, súlyos következmények nélkül.

(Klubrádió)

 


Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bódy Gergő
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »