Presztízsberuházás lehet a 9 osztályos iskola – Radó Péter - 2017.03.06
Hallgassa meg
A stadionokhoz hasonló, hatalma presztízsberuházás lehet az általános iskola 9 osztályosság tétele, mivel a kormány olyasmire készül rengeteg pénzt elkölteni, aminek a valóságos értelmét nem nagyon látjuk, és igazándiból indolkása igazándiból sincs – erről beszélt a Klubrádiónak nyilatkozó oktatási szakértő.
Radó Péter szerint a kormányzat egyfajta vágy-vezérelt gondolkodás jegyében, a plusz évet csodafegyvernek tartva próbálja meg ellensúlyozni, hogy az eddigi változtatások bedöntötték a magyar közoktatási rendszert, és annak teljesítménye minden mutató szerint látványos romlásnak indult. Az „ugyanabból több” elv alapján vár jobb eredményeket a kormány, hibásan – tette hozzá a szakértő.

Radó Péter felidézte, hogy a mostani felvetéshez hasonló előkészítő év gyakorlatban volt a 90-es években Csehországban és Szlovákiában, de a tapasztalatok lesújtóak voltak gyakorlatilag szegregációs intézménnyé vált a nulladik osztály.

Az oktatási szakértő szerint jobb megoldásnak lenne a rugalmas beiskolázás visszaállítása, hiszen a köznevelési törvény által előírt 6 éves korban valójában sok gyerek még nem iskolaérett.
Hallgassák meg a teljes beszélgetést!

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pályi Márk
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »