Óriási jövedelmi szakadék tátong a főváros és a vidék között - 2017.02.27
Hallgassa meg
A gazdasági fellendülésnek és a munkaerőhiánynak köszönhetően - kevés kivételtől eltekintve - a versenypiaci fizetések emelkedése a legtöbb megyében lendületet vett, ám van ahol ez sovány vigasz, hiszen jelentős lemaradást kell még behozni. Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató kutatásvezetője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, a munkaerőpiacon kialakult feszültség többtényezős. Mint mondta, szerepe van a bérnek, de annak is, hogy demográfiai okokból 2010-2015 között csökkent a munkavállalási korú népesség 200 ezer fővel és még legalább ennyivel fog az évtized végéig. Ez is differenciáltan szűkül területei szempontból, emellett a nemzetközi elszívó hatás is szerepet játszik és a közfoglalkoztatás is befolyásolja a béreket.
Az alacsony termelékenység mellett az KSH adatokból az is látszik, hogy a kisebb cégeknél minimálbérre vannak bejelentve az alkalmazottak és az e feletti fekete fizetéseket nem tudja mérni a KSH.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
M. Dénes Tamás
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »