Türelmetlenek a baloldali szavazók - 2017.02.08
Hallgassa meg
Az ellenzéki szavazók a politikusoknál is megosztottabbak a 2018-as indulást illetően. A baloldaliak relatív többsége a teljes összefogást pártolná, míg a második legnépszerűbb opció a teljes különindulás. A választási bojkottnak nincs társadalmi támogatottsága, a civil szervezeteket viszont szívesen látnák a magyarok a 2018-as választáson is az Integrity Lab legújabb országos, reprezentatív kutatása szerint.
Reiner Roland kutatásvezető a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, három nagyobb tömbbe osztható szét a baloldali tábor. A középső két opció ami egy jobbik nélküli baloldali összefogást jelent, akár közös jelöltekkel és listával, vagy közös jelöltekkel, külön listával összesen harminc százalékot tesz ki. A másik két tömb pedig azokat tesz ki, akik a Jobbikkal közösen indulnának - 33 százalék - és akik úgy vélik, hogy minden párt önálló jelölttel, külön listával 27%-ot indítanák a baloldalt.

A kutató szerint az, hogy ennyire megosztott és töredezett a baloldal, azt jelenti, hogy nem lehet száz százalékosan összeadni ezeket a táborokat és ha eldől, mi lesz, sokan lemorzsolódnak. Az pedig, hogy a teljes különindulásnak - melyről tudjuk, hogy a választási rendszerből fakadóan lenullázz az esélyeiket - ilyen nagy támogatottsága, azt jelenti, hogy türelmetlenek a választók az ellenzéki tárgyalások miatt - tette hozzá Reiner Roland.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Józsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »