A globalista, liberális ideológiát valló civileknek annyi - 2017.01.11
Hallgassa meg
Nem akarják betiltani azt a 10-12 civil szervezetet, melyek miatt a kormány most törvényt módosít, csak azt akarják, hogy szigorúbb szabályok vonatkozzanak rájuk. Erről beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője. Szürreális beszélgetés következik.
Hollik István szerint vannak valódi és 'álcivil 'szervezetek, akik civil szervezeti formában működnek, de valójában politikai céljuk van és a nekik nem tetsző értékrendet való kormányt vegzálják, támadják. Ezek a civil szervezetek Magyarország ügyét nem viszik előre, külföldi pénzekből támogatják őket, többségében még a nevük is külföldi. 

Hollik István a Migration Aiddel példálózott, melynek még a neve sem magyar (!!!), mert micsoda dolog, hogy azt hirdetik, hogy Európába migránsokat betelepíteni az jó dolog. A KDNP –s képviselő nem gondolta másképp akkor sem, mikor a műsorvezető felhívta a figyelmét, hogy ennek a szervezetnek nem ez a célja, hanem az, hogy az Európába özönlő menekültekkel emberségesen kell bánni és nemzetközi szerződések alapján kell kivizsgálni az ügyüket. 

Hollik István azt mondta, ezek a civil szervezetek globalista, liberális ideológiát vallanak és a kormányt támadják. 

Az eltakarítás nem betiltás a KDNP-s politikus szerint

Németh Szilárd szavaira is rákérdezett a műsorvezető, mely szerint el akarják takarítani ezeket a szervezeteket. Hollik István azt mondta, nem akarják eltakarítani vagy betiltani őket, csak szigorúbban szabályozzák a működésüket. A KDNP-s képviselő folyamatosan azt hangoztatta, hogy nem akarják eltakarítani a civil szervezeteket, majd utána azt, hogy egyetért Németh Szilárddal. 

Mint mondta, meg kell vizsgálni azokat a szervezeteket, melyek külföldi támogatást kapnak. Azt akarják, hogy az ilyen szervezet vezetőiknek legyen kötelező vagyonnyilatkozatot tenniük. 

Arra a kérdésre, hogy miért nem a közpénzt felhasználó szervezetek képviselőinek kell vagyonnyilatkozatot tenni, azt mondta, hogy az 50 millió forint felett támogatott szervezetek esetében most is kötelező.
nem érti, hogy a külföldi pénzeket kapóknak miért nem kell vagyonnyilatkozatot adni. 

Hollik István szerint elég furcsa, hogy aki Magyarországon kap magyar támogatást, annak kötelező nyilatkozni vagyonáról, aki meg külföldi támogatást kap, annak nem kell. Szerinte ugyanis ez nagy probléma, mert a külföldi forráson élő szervezetek a külföldi pénzember vagy külföldi hatalom érdekeit szolgálja, ráadásul ezen szervezetek vezetői befolyásolni képesek a magyar emberek véleményét. Ezeknek az 'álcivil' szervezeteknek a vezetői szerepelnek a tévében, beszámol róluk a média, annak a veszélynek vannak kitéve, hogy valakik korrumpálhatják őket.

Arra a felvetésre, hogy ezzel szemben egy magyar miniszternek, országgyűlési képviselőnek és családjának nem kell ugyanilyen alaposan beszámolnia arról, hogy milyen pénzekhez jutott ő vagy a családja. A KDNP-s politikus viszont azt mondta, hogy erre van a vagyonnyilatkozat.
 
Arra a kérdésre, hogy miért nem adnak 50 millió forintot a TASZ-nak, a Transparencynek és akkor számon lehet őket kérni azt mondta, hogy sokkal érdemesebb olyan szervezeteket támogatni, akik valódi közösségi célokért jönnek létre és a magyar embereket segítik.

Előkerült a kormány által előszeretettel támogatott és politikai tevékenységet végző, Civil Összefogás Fóruma is, melyről Hollik István azt mondta: az a különbség a Soros által pénzelt 'álcivilek' és a CÖF között, hogy utóbbit magyar embereke hozták létre. Az Hollik Istvánt persze nem zavarta, hogy a CÖF végig kampányolta a Fidesznek a 2010-es, 2014-es választásokat, majd választások nélkül épp most szórta tele az országot Gyurcsány-Vona-bohóc plakátokkal és ehhez ők adtak pénzt. Az nem számít. De a Migration Aid, az politikai állásfoglalást tesz szerinte, ráadásul olyat, mely nekik nem tetszik, szóval szigorúan kell fellépni ellenük.
Arra a kérdésre, hogy a TASZ-t és a Helsinki Bizottságot nem magyar emberek hozták létre, azt mondta, azok nemzetközi szervezetek, és azt látni, hogy olyan emberi jogi fundamentalisták és olyan felfogásuk van, mely nem egyezik a kormányéval, mást gondolnak a családokról például. 

Itt a műsorvezető felhívta a figyelmet, hogy egy jogállamban – és állítólag mi is abban élünk, ezt Hollik István is hangsúlyozta az interjú legelső mondatában – ez nem szabad, hogy számítson, mert szabad a vélemény. Majd ezután megpróbált úgy csinálni Hollik István, mintha nem próbálta volna kétségbe vonni épp egy másodperccel előbb a kormányétól eltérő vélemény létjogosultságát.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy a CÖF-re is szigorúbb szabályozás fog vonatkozni.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pálinkás Szűts Róbert
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »