„Angliában nagyon jól működik, ami Magyarországon kevésbé'' - 2017.01.11
Különleges technikával készült alkotásait a világon több helyen bemutatták már, de Magyarországon sehogy nem találja a helyét. A Reggeli Gyors vendége Kalmár Bence Madhava volt.

A neve indiai eredetű és a krisna tudatú szüleitől kapta, ahogy a megörökítés vágyát is. Az AKG-s évek után jelentkezett a MOME-ra, de nem vették fel, ezért úgy döntött, belevág egy fényképezéssel foglalkozó OKJ-s képzésbe. De időközben kiderült, hogy egy barátja Brightonban tanul és jónak tartja az ottani egyetemet. Beadta a jelentkezését, amit annak ellenére elfogadtak, hogy elkésett a határidővel.
A műsorban szó esett arról is, hogy különleges technikával alkot: a fényképeket nem papírra készíti el, hanem kövekre, fára, textíliára, más különleges felültre hívja elő, így kap egyfajta térbeli fotót. Diplomamunkáját a világon több helyen bemutatták.

„Angliában nagyon jól működik, ami Magyarországon kevésbé: a végzős művészeti képzősök pályázaton nyerhetnek lehetőséget, hogy kiállítsanak”

Arra a kérdésre, hogy miért jött vissza Magyarországra így válaszolt: „Lassan el kell döntenem, hol akarom folytatni az életemet hosszútávon. De erről nem dönthettem anélkül, hogy nem tapasztalom meg, mi várna rám Magyarországon”.

Arról is beszélt, miért döntött mégis Anglia mellett: „Visszaköltözöm, elsősorban azért, mert hiába próbálkoztam itthon fotóval, azt éreztem, hogy nem nagyon tudok előrejutni. Úgy látom Angliában több lehetőségem lesz és jobban tudok érvényesülni. Angliában az emberek nyitottak, segítik egymást, ezt Magyarországon kevésbé tapasztaltam.”

Művészi jövőjéről szólva úgy fogalmazott: „Most a tárgy és a kép kapcsolata érdekel. A kiállításomon az egyik munkám egy fából készült ovális labirintus volt, amin nem lehetett átjutni. Lefotóztam és letettem két terem közötti átjáróba, úgy, hogy nem lehetett kerülni, vagyis rá kellett lépni. Számomra a labirintus önmagában szimbólum volt, annak a szimbóluma, egy beragadt, megrekedt helyzet szimbóluma, amiből csak akkor tud valaki kiszabadulni, ha vissza fordulni, vagy, ha kitör a falat”.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Jávor Dénes Marcell
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »