Elmaradt a bér boom, a kormány csak trükközik - LMP - 2017.01.11
Bár a miniszterelnök korszakváltást ígért az alacsony bérek politikája után, az LMP társelnöke szerint ez elmaradt, a kormány csak "trükközik".
Szél Bernadett hiányolta a gazdaságpolitika érdemi megváltoztatását. Kijelentette ugyanis: a Fidesz-KDNP-kormány elmúlt hatéves tevékenysége során kialakított adó- vagy közfoglalkoztatási rendszer, a munkavállalói jogok leépítése, az oktatás és a szakképzés átalakítása vagy a Magyarországra érkező nagyvállalatok támogatásának módja mind az alacsony bérek politikájának részét képezte. 

Szerinte épp ezért csak akkor várható bérfordulat, ha ismét többkulcsossá válik a személyi jövedelemadózás, ha érdemi béremelés valósul meg a közszférában, ha munkavállaló- és családbarát munka törvénykönyve lesz az országnak, az érdekképviseleti jogosítványok pedig módot adnak a kollektív béralkuk megkötésére.
Szél Bernadett emellett az oktatásban és a szakképzésben is fordulatot sürgetett, de nagyobb támogatást nyújtana a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak is - a multikkal szemben -, hogy azok a társaságok erősödhessenek, amelyek a változó gazdasági környezetben sem hagyják el az országot. 

Ferenczi István, az LMP közösségi részvételi szakszóvivője a sajtótájékoztatón reagált Németh Szilárd, a Fidesz alelnökének szavaira, aki tegnap a "Soros-birodalom" "álciviljeiről" beszélt, amelyeket szerinte minden eszközzel vissza kell szorítani, "el kell innen takarítani". 


Az LMP politikusa kijelentette: az erős civil szféra épp olyan fontos alappillére egy demokráciának, mint a választott közhatalom, ezért az előbbi támadása a demokrácia támadása. Hozzátette: a kormányoldal a saját alkalmatlanságát, gyengeségét ismeri be akkor, amikor nem tűri az ellenvéleményt, megfenyegeti az embereket valamint szervezeteiket, háborús retorikát hirdet ellenük, és ahelyett, hogy biztonságot teremtene, félelmet kelt. Úgy folytatta: a kormányzat ez által mindenkit fenyeget, aki problémákra hívja fel a figyelmet.
Ferenczi István a civil szervezetek támogatásának visszaépítését szorgalmazta, rámutatva: a külföldi támogatások bírálata helyett inkább azt kellene vizsgálni, némelyikük miért szorul rá arra.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pikó András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egész életemben rettegtem a repüléstől »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »