Az MSZP továbbra is áfacsökkentést sürget - 2016.03.26
Az MSZP továbbra is az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra való csökkentését szorgalmazza - erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint fogalmazott, a családok többségének nagy anyagi gondot, kihívást jelent a húsvétra való felkészülés, a nagybevásárlás, a Fidesz által fenntartott 27 százalékos élelmiszeráfa sokuknak a böjti időszak meghosszabbítását jelenti. Hozzátette: ilyen "brutális" élelmiszeradó sehol sincs Európában. A politikus idézte a Nézőpont Intézet nemrégen készült - és kiszivárgott - kutatását, amely arra jutott, hogy a magyar emberek 62 százaléka áfacsökkentést akar. Hozzátette: a nyers sertéshús áfájának csökkentése is bebizonyította, hogy ez a mértékű adócsökkentés leviszi az árakat.A népjóléti bizottság szocialista tagja szerint azonban nemcsak az élelmiszerek áfáját, hanem az adóterhek általános csökkentése is szükséges lenne.Bangóné Borbély Ildikó úgy véli, a magyar családok többsége nem érzékeli a költségvetési és kormánysikereket, sőt - mint mondta - az Európai Bizottság jelentése is komoly kritikákat fogalmazott meg, amelyeket a magyar kormány eltitkolt. Ilyen a szegénység és a rossz szociális mutatók - említette.Az MSZP szerint az igazi megoldás az lenne, ha minden dolgozó ember megkapná azt a fizetést, amiből meg tud élni, és el tudja tartani családját. Mint mondta, "nem engedhetik meg, hogy a Fidesz-kormány a terített asztal lehetőségét is elvegye a magyar családoktól." Más témában kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, az MSZP felháborítónak tartja a kormány mértéktelen költekezését az autó- és bútorbeszerzések kapcsán, és emlékeztetett: a Fidesz 2010-ben és 2104-en is azzal kampányolt, hogy az ilyen beszerzésekre stopot rendel el.(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Lay Viktória
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »