''El kéne dönteni az oktatási kormányzatnak, hogy kijön ebből az idejétmúlt rendszerből'' - 2016.03.23
Hallgassa meg
Ezt a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában és hozzátette, most kizárólag a tudásanyag átadásáról szól a rendszer. Horváth Péter a tananyagcsökkentéssel kapcsolatban azt mondta, nem szerencsés a kifejezés, mert a tartalmat kell tekinteni és a módszereket is. Hosszú távon sokkal nagyobb hangsúlyt kell kapnia azon a kompetenciák fejlesztésének, mely az együttműködést, a szociális érzékenységet, a kommunikációs készséget fejlesztik és azt kell megtanítani, hogyan kell tanulni. Az NKP elnöke azt is mondta, egyáltalán nem tartja elégségesnek, hogy a pedagógusok csak 10%-os mértékben térhetnek el a Nemzeti Alaptantervtől a tananyagban.
Horváth Péter a Klik megszüntetésével kapcsolatban abban reménykedik, hogy az erősen központosított és az intézmények működését megfojtó szervezet megszűnik és nagyobb mozgástere lesz az iskoláknak a helyi problémák megoldásában. Az intézményfenntartás állami feladat, ebből nem enged a kormány. Azt is hozzátette, a szakma képviselői szerint nem az a gond, hogy az állam tartja fenn az iskolát, hanem az, hogy milyen módon teszi azt. Ha azok az alapfeltételek, amiket kértek, teljesülni tudnak, akkor nem lesz érdekes, hogy ki a fenntartó – mondta. Ezek között van, hogy nem elegendő csak a forrás biztosítása, hanem az kell, hogy legyen az iskoláknak az intézmények és a fenntartó által egyeztetett költségvetése. Elemi költségvetés nélkül nem lehet tudni, hogy mire mennyit lehet költeni – tette hozzá.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bódy Gergő
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »