''El kéne dönteni az oktatási kormányzatnak, hogy kijön ebből az idejétmúlt rendszerből'' - 2016.03.23
Hallgassa meg
Ezt a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában és hozzátette, most kizárólag a tudásanyag átadásáról szól a rendszer. Horváth Péter a tananyagcsökkentéssel kapcsolatban azt mondta, nem szerencsés a kifejezés, mert a tartalmat kell tekinteni és a módszereket is. Hosszú távon sokkal nagyobb hangsúlyt kell kapnia azon a kompetenciák fejlesztésének, mely az együttműködést, a szociális érzékenységet, a kommunikációs készséget fejlesztik és azt kell megtanítani, hogyan kell tanulni. Az NKP elnöke azt is mondta, egyáltalán nem tartja elégségesnek, hogy a pedagógusok csak 10%-os mértékben térhetnek el a Nemzeti Alaptantervtől a tananyagban.
Horváth Péter a Klik megszüntetésével kapcsolatban abban reménykedik, hogy az erősen központosított és az intézmények működését megfojtó szervezet megszűnik és nagyobb mozgástere lesz az iskoláknak a helyi problémák megoldásában. Az intézményfenntartás állami feladat, ebből nem enged a kormány. Azt is hozzátette, a szakma képviselői szerint nem az a gond, hogy az állam tartja fenn az iskolát, hanem az, hogy milyen módon teszi azt. Ha azok az alapfeltételek, amiket kértek, teljesülni tudnak, akkor nem lesz érdekes, hogy ki a fenntartó – mondta. Ezek között van, hogy nem elegendő csak a forrás biztosítása, hanem az kell, hogy legyen az iskoláknak az intézmények és a fenntartó által egyeztetett költségvetése. Elemi költségvetés nélkül nem lehet tudni, hogy mire mennyit lehet költeni – tette hozzá.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bíró Bori
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egy ködös, holdtalan éjjel sötét kaftánba bújtatott, borostás férfiak gyülekeztek egy csatornafedél fölött, valahol az amerikai nagykövetség melletti utcában »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »