Dilettánsnak minősíti a román elnököt a Der Spiegel - Nemzetközi sajtó - 2016.03.13
A Der Spiegel úgy értékeli, hogy Johannis az elmúlt két évben kasztrofális teljesítmény nyújtott, ráadásul most összeakaszkodott még Tőkés Lászlóval, a 89-es forradalom hősével is.

Megvonta a legmagasabb állami kitüntetést az EP-képviselőtől, aki amúgy sokak szemében szálka, mivel követeli a magyar kisebbség jogait és kíméletlenül bírálja a román nacionalistákat, illetve a befolyását megőrző régi secus elitet. Az államfő ugyanakkor a javaslatot egy olyan bizottságtól kapta, amely tele van nacionalistákkal, régi káderekkel és korrupció miatt elítélt politikusokkal. Az indoklás ingatag és hajmeresztő, mármint hogy Tőkés nem ismeri el Romániát és annak alkotmányát, mivel sürgette, hogy Magyarország legyen védhatalom az erdélyi magyarság érdekében. Egy Amerikában élő román politológus úgy véli, hogy itt a Securitate bosszújáról van szó, ezen túlmenően most érte el csúcspontját az évek óta tartó hecckampány.

De Johannis más ügyekben sorra hoz rossz döntéseket, illetve hallgat, ami időközben a védjegye lett. Olyankor is visszahúzódik, amikor meg kellene szólalnia, pl. a korrupciós ügyekben vagy vitatott törvények kapcsán. Vagy meg sem nézi alaposan, hogy mit ír alá. A Tőkés elleni szankció sok értelmiségit és civil aktivistát dühít. Olyanokat is, akik egyébként nem osztják a lelkész nézeteit a kisebbségek helyzetéről. Azt mondják, inkább pl. Nastase volt kormányfőtől kellene elvenni az elismerést, hiszen őt vesztegetésért jogerősen elítélték. Ily módon nem is tarthatná meg az elismerést. Tőkés László maga nem lepődött meg az államfő lépésén. Azzal érvel, hogy a nemzeti-kommunista Secu-elit a régi módszert vetette be. Az egyik kisebbséget használja fel arra, hogy üssön a másikon.

Financial Times
A lap a saját szemleíróit kérdezte meg, hogy mennyire tartják felelősnek az EU-t a jelenlegi menekültválságért. Az egyik legnevesebb elemző, Gideon Rachman úgy válaszolt, hogy a szövetségesek méltatlanul, egyes esetekben gusztustalan és intoleráns módon reagáltak a németek határnyitására. De nem tűnik ésszerűtlennek Merkel ellenfeleinek gyanúja, mármint hogy még a legnagyvonalúbb kvótát is meglövi az újabb áradat. Ezek az aggályok, megtetézve a hazai aggályokkal, odavezetnek, hogy az utóbbi 9 hónapban az unió eltávolodott a kancellár nagyvonalúságától és közelebb került Orbán Viktor keményvonalas politikájához, amit pedig tavaly még igencsak bíráltak. A törökökkel kötött egyezség kivitelezhetetlennek tűnik, emiatt Berlin még jobban visszaléphet a következő években.  Tony Barber úgy ítéli meg, hogy az EU-t – intézményként – aligha lehet felelőssé tenni az Európán kívül kirobbant válságért. De nem lehet a brüsszeli technokratákat sem okolni az akadozó és egyre inkább szégyenletes válaszért. A babér az egyes kormányoknak jár, amiért önző, tisztességtelen és rövid látó módon jártak el, és ily módon veszélyeztetik az unió értékeit, valamint a nemzetközi jogot. Teljesen egyértelmű, hogy a tagállamoknak közösen kell fellépniük és meg kell osztaniuk a válság kezelésének terheit. Nem cselekedhetnek egyoldalúan, mert csakis együtt vonhatják az eseményeket legalább valamennyire ellenőrzésük alá. A Törökországgal létrejött megállapodásról annyit, hogy egykor a tagságot ahhoz kötötték, átveszi-e a jelölt az olyan normákat, mint a liberális demokrácia és a jogállam. Ám amikor az EU felvizezi a saját értékeit, akkor a törökök miért ne szállhatnának be a buliba?

Frankfurter Allgemeine Zeitung
A német hírszerzés szerint a magyarok, a csehek és az osztrákok vezetik azt a listát, amelyben az orosz titkosszolgálat annak alapján osztályozza az uniós tagállamokat, hogy azok mennyire sebezhetőek a manipuláció szempontjából. Európa meggyengítése érdekében Moszkva olyan erőket támogat a földrészen, amelyek ellenzik az uniót és az euro-atlanti partnerséget. Keresi az egyes államokban a gyenge pontokat, amelyeken keresztül lehetséges azután a befolyásolás. Ebből a szempontból különösen fontos helyet tölt be a média. Az orosz állami sajtó hetente kap ukázt a kormánytól. De idetartozik egy sor netes oldal is, valamint az orosz “kommentgyár” is.

Az orosz média, politika és titkosszolgálat összehangolja tevékenységét. Moszkva a szélsőjobbon, illetve a szélsőbalon látja partnereit. Magyarországon ilyen a Jobbik, amelynek képviselői nem csupán antiszemita megnyilatkozásokkal vetetik magukat észre, hanem követelik az ország kilépését az EU-ból, illetve a Nato-ból, és sürgetik a közeledést Oroszországhoz.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/a3d7f394-e6dd-11e5-a09b-1f8b0d268c39.html#axzz42kRJUVfV
http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/putin-manipuliert-gezielte-medienkampagne-gegen-deutschland-14117555.html?printPagedArticle=true#pageIndex_2
http://www.spiegel.de/politik/ausland/rumaenien-praesident-klaus-johannis-der-dilettant-a-1081850.html

Szelestey Lajos/Klubrádió

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencze József
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »