Nem megy át Orbán kérdése - Nagy Boldizsár - 2016.02.24
Hallgassa meg
A nemzetközi jogász szerint nincs is értelme a kormány népszavazási kérdésének és nem is fog átmenni a Nemzeti Választási Bizottságon, ha ott nem lakájok ülnek. Nagy Boldizsár a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában hozzátette, ha mégis átmenne valami csoda folytán, az Alkotmánybíróság biztos elkaszálja. Indoklása szerint ugyanis nem derül ki, hogy a kérdés az Európai Unióból áthelyezett emberekről beszél vagy azokról, akiket Törökországból telepítenének át. Olyan magyar kifejezés, hogy „kötelező betelepítés” nem létezik sem a magyar sem az EU-s jogban – hívta fel a figyelmet Nagy Boldizsár.

Felvetette, ha mondjuk, az EU elfogad olyan határozatot, hogy a menekülteket valamilyen kvóta alapján szétosszák, azt áthelyezésnek hívják. Ha pedig Törökországban az ENSZ eldönti, adott emberekről, hogy menekültek és utána mi átvesszük őket, mint menekülteket - ahogy a magyar hatóságok is védelmet nyújtottak a délszláv háború ellen menekülőknek és más országok átvették tőlünk a bosnyákok egy jó részét –akkor az áthelyezés. Vagyis agy áthelyezés vagy áttelepítés, de egyik sem betelepítés. Nagy Boldizsár hozzáetette: ha a Nemzeti Választási Bizottság nem lakájokból áll, akkor ezt a kérdést nem engedheti ki.

De, ha behunyja a szemét az NVB mégis átengedi a kérdést, akkor az Alkotmánybíróság márt nem fogja ezt engedélyezni – hangoztatta.

Megerősítette a korábban rádiónknak nyilatkozó választási szakértő szavait is, hogy az Alaptörvény alapján nem is lehet sem nemzetközi kötelezettségből, sem nemzetközi szerződésről népszavazást tartani. Példaként hozta, hogy abszurd lenne, ha például a britek egy népszavazással elháríthatnák, hogy telejésítsék az unióból fakadó kötelezettségeiket. David Cameron először megpróbál tárgyalni az unióval.
(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Zentai Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »