Nem megy át Orbán kérdése - Nagy Boldizsár - 2016.02.24
Hallgassa meg
A nemzetközi jogász szerint nincs is értelme a kormány népszavazási kérdésének és nem is fog átmenni a Nemzeti Választási Bizottságon, ha ott nem lakájok ülnek. Nagy Boldizsár a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában hozzátette, ha mégis átmenne valami csoda folytán, az Alkotmánybíróság biztos elkaszálja. Indoklása szerint ugyanis nem derül ki, hogy a kérdés az Európai Unióból áthelyezett emberekről beszél vagy azokról, akiket Törökországból telepítenének át. Olyan magyar kifejezés, hogy „kötelező betelepítés” nem létezik sem a magyar sem az EU-s jogban – hívta fel a figyelmet Nagy Boldizsár.

Felvetette, ha mondjuk, az EU elfogad olyan határozatot, hogy a menekülteket valamilyen kvóta alapján szétosszák, azt áthelyezésnek hívják. Ha pedig Törökországban az ENSZ eldönti, adott emberekről, hogy menekültek és utána mi átvesszük őket, mint menekülteket - ahogy a magyar hatóságok is védelmet nyújtottak a délszláv háború ellen menekülőknek és más országok átvették tőlünk a bosnyákok egy jó részét –akkor az áthelyezés. Vagyis agy áthelyezés vagy áttelepítés, de egyik sem betelepítés. Nagy Boldizsár hozzáetette: ha a Nemzeti Választási Bizottság nem lakájokból áll, akkor ezt a kérdést nem engedheti ki.

De, ha behunyja a szemét az NVB mégis átengedi a kérdést, akkor az Alkotmánybíróság márt nem fogja ezt engedélyezni – hangoztatta.

Megerősítette a korábban rádiónknak nyilatkozó választási szakértő szavait is, hogy az Alaptörvény alapján nem is lehet sem nemzetközi kötelezettségből, sem nemzetközi szerződésről népszavazást tartani. Példaként hozta, hogy abszurd lenne, ha például a britek egy népszavazással elháríthatnák, hogy telejésítsék az unióból fakadó kötelezettségeiket. David Cameron először megpróbál tárgyalni az unióval.
(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Falcsik Gergő
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egy ködös, holdtalan éjjel sötét kaftánba bújtatott, borostás férfiak gyülekeztek egy csatornafedél fölött, valahol az amerikai nagykövetség melletti utcában »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »