Igazgatójukért tüntettek a Teleki diákjai - 2016.02.19
Hatalmas rendőri készültség mellett tartottak szimpátiatüntetést a budapesti Teleki Blanka Gimnázium diákjai. Mintegy 20 percig tartott a demonstráció. Az igazgatót a diákok szerint megpróbálják lejáratni. A tüntetésen több százan vettek részt. A zuglói gimnázium az elsők között csatlakozott a miskolciak kezdeményezéséhez, sőt a tantestület nyílt levelében tette közzé követeléseit.
A magyar közoktatás további lerombolása ellen, illetve annak új alapokra helyezéséért emelték fel hangjukat a tanárok, akiket emiatt már korábban támadtak. A demonstráción felolvasták Pilcz Olivér levelét, aki megköszönte Pukli Istvánnak, hogy az elsők között csatlakozott a miskolciak felhívásához. Elképesztő összefogás valósult meg ma az országban, nagyon sok iskolában tüntettek ma kockás ingben a diákok - mondta a Tanítanék Mozgalom szónoka a rendezvényen. Kálovics Enikő, a demonstráció szervezője szerint elfogadhatatlan, hogy nyomást gyakoroltak az iskola igazgatójára, akit arra utasítottak, hogy alig pár óra alatt küldjön be fontos iratokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz. Arra kérte a szülőket, hogy február 29-én ne engedjék iskolába a gyerekeiket. A rendezvény végén egy perces néma csenddel fejezték ki tiszteletüket Pukli István igazgató előtt. (Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bálint Judit
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egy ködös, holdtalan éjjel sötét kaftánba bújtatott, borostás férfiak gyülekeztek egy csatornafedél fölött, valahol az amerikai nagykövetség melletti utcában »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »