Hajmeresztő dolgokat mondott a berlini nagykövet egy német tévéműsorban a menekültügyről - 2016.02.17
Hallgassa meg
Hajmeresztő adatokkal állt elő az ARD német közszolgálati televízió egyik legtekintélyesebb politikai vitaműsorában a berlini magyar nagykövet – hívta fel a figyelmet a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Balázs Péter. Györkös Péter a Hart aber Fair (Kemény, de tisztességes) című műsorában, melynek a menekültválság kezelése volt a témája azt mondta, Magyarország azért nem fogad be menekülteket, mert a nemzeti kisebbségek aránya- beleértve a cigányokat is 20% és ráadásul fogadtunk be menekülteket, több tízezret Ukrajnából.

Balázs Péter volt külügyminiszter és egykori berlini nagykövet arról beszélt, hogy amit hallottunk a műsorban, az a magyar kormány érvanyaga, hisz a konzul egy ilyen fontos sajtómegjelenés előtt hozzájárulást kellett kapnia és nyilván azt is elmondták neki, mit kell képviselnie.

Csakhogy, amit a nagykövet mondott, tényszerűen nem igaz. A KSH adatai szerint a 2011. évi magyarországi népszámlálás adatai szerint 644 524 fő, vagyis a lakosság 6,5%-a vallotta magát valamelyik hivatalosan elismert nemzetiséghez tartozónak.

Becslések szerint azonban a nemzetiségek (nemzeti és etnikai kisebbségek) tagjainak valódi létszáma ennél magasabb, de így sem éri el 10%-ot.

A menekültbefogadással kapcsolatban pedig: az elmúlt öt évben Észak-Afrika és a Közel-Kelet térségéből 565 ember kapott menekültstátuszt Magyarországon, 1205-en oltalmazotti, 97-en befogadotti státuszt kaptak – főleg Szíriából, Afganisztánból és Szomáliából. Ukrajnából egyetlen menekültet sem fogadtunk be.

Tavaly októberben a hvg.hu ugyan cikkezett arról, hogy a pár száz fős Kispalád népessége olyan mértékben emelkedett az elmúlt egy évben, hogy az már a KSH-nak is feltűnt: több mint megduplázódott a lakosok száma. Kiderült, hogy több száz kárpátaljai magyar jelentkezett be a faluba. Van, aki a katonai sorozás elől menekült, más egyszerűen csak jobb munkát, több pénzt vagy megbízhatóbb magyar orvost akart, vagyis gazdasági menekültek voltak.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Megyeri Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »