Nem adják a telküket az etyekiek a kisvasúthoz - 2016.02.12
Hallgassa meg
Az Európai Bírósághoz fordulnak azok az etyeki ingatlantulajdonosok, akiknek a telkére tervezik az újabb kisvasutat, ha napokon belül nem kapnak állami ígéretet az arra, hogy a nyomvonalat felülvizsgálják. Egyikük, Kerényi Ferenc a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában arról beszélt, hogy azzal, hogy kiemelt állami beruházássá nevezték ki az vasút építését, ők semmilyen ellenvetéssel nem élhetnek. Csakhogy az telektulajok úgy látják, hogy itt kizárólag ingatlanszerzésről van szó, mely egy eddig is látott tőketerítési folyamat része.

Ezt azért gondolják, mert a Bicske-Etyek kisvasút nem a meglévő vasútvonal felújításával, hanem területek kisajátításával valósulna meg. Szerintük a megalkotott nyomvonaltervezetből az derül ki, hogy célirányosan bizonyos ingatlanokat céloztak meg. Kerényi Fernc szerint értelmetlen kanyarokat vesz a kisvasút nyomvonala ahelyett, hogy a főút mellett egyenesen haladna. Azt is nehezményezik, hogy velük senki nem egyeztetett és felháborítónak tartják, hogy se szó se beszéd lerombolják az ingatlanjaikat.

Kerényi Ferenc az etyeki Körpince Kör Hagyományőrző Egyesület elnökeként feljelentést küldött az ügyészségre.
(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Megyeri Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »