Az orvosok látják, hogy a kormánynak nincs jövőképe – Éger István - 2016.01.04
Hallgassa meg
Egye többen írják alá az internetes nyílt levelet: már 781 orvos kérdi az Emberi Erőforrások Minisztériumát, meddig tűrik a hálapénzt, mit tesznek idén az egészségügyi dolgozók megbecsüléséért és kivándorlásuk megfékezéséért. A Magyar Orvosi kamara elnöke szerint azért is támogatandó a kezdeményezés, mert az orvosok aktivizálódnak és nyomatékot adnak az érdekképviseletek üzeneteinek is.

Éger Isván a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta, ő maga már tett lépéseket azért, hogy még a héten tárgyalni tudjon az EMMI illetékeseivel. A kamara elnöke szerint nagy az ellentmondás abban, hogy hetente jelentenek be polgárbarát intézkedéseket, de az egészségügy ugyanakkor mindig háttérbe szorul.

Decemberben még 64 szakember jelezte Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek a válsághelyzetet, bármilyen hivatalos visszhang nélkül. Január 4-re már 781 orvos írta alá az EMMI-hez írt nyílt levelet és petíciót.

Elegük van a hálapénzből, valódi életpályát akarnak a petíciót aláíró orvosok
Az akciót szervező 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-közösség szerint gyökeres reformok nélkül nem megoldható tovább a betegek biztonságos gyógyítása.

Az interneten terjedő nyílt levelükben a többi között az eszközhiányra és a hálapénz erkölcsromboló hatására is felhívják a figyelmet. Emellett szakértői kerekasztal összehívást sürgetik és lépéseket kérnek az egészségügy dolgozók anyagi megbecsülésének javításáért.

Az orvoscsoport ugyanakkor Ónody-Szűcs Zoltánt is kérdőre vonja. Választ várnak arra, hogy az egészségügyi államtitkár mennyi időt adna a hálapénz kikopására és milyen lépésekkel akadályozná meg a tömeges elvándorlást.

Az EMMI-nek, illetve az Ónody-Szűcsnek címzett petíciót civilek is aláírhatják, a szervezők mindenkit arra kérnek, "szánjanak a jövőjükre 30 másodpercet", ők is küldjék el a fenti kérdéseket a tárcának.

(origo.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csepelyi Adrienn
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »