Tüntetés lesz holnap Kishantosért - 2015.11.09
Hallgassa meg
Holnap lesz az első tárgyalása annak a pernek, amelyet a magyar állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) indított a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen. A perben az NFA egyebek mellett annak a privát őrző-védő cégnek a költségeit akarja megfizettetni a két szervezettel, amelyet a vitatott kishantosi földbérleti pályázatok elleni békés és törvényes tiltakozások megelőzésére fogadott fel. Erről a Greenpeace programvezetője beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.
Mint mondta, 2013 áprilisban az állami földbérleti pályázat egyik nyertese az aratás előtt beszántotta a búzát Kishantoson. A korábbi tulajdonos és a Greenpeace a helyszínen tiltakozott. A Nemzeti Földalapkezelő két napra 9 millió forintért bérelt fel őrző védő céget, hogy biztosítsák a terület tönkretételét. Ennek költségeit és az állítólagosan elmaradt bérleti díjat akarják behajtani Kishantoson és a Greenpeacen - tette hozzá Rodics Katalin.

A demonstráción kihajtatott búzából kirakjuk a „Bátorság” feliratot, melynek egy-egy darabkáját a résztvevők hazavihetik. A csatlakozó szervezetek logóit egy élőkép erejéig a résztvevők egy-egy táblán a magasba tartják.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bíró Bori
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »