Ezért lehet fontos Putyinnak a budapesti látogatás - 2015.01.06
Putyin abban bízhat, hogy Magyarország meggyőzhető arról, hogy a jövőben ne támogassa az oroszok elleni szankciókat, és ezért látogat személyesen Orbán Viktorhoz – véli a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának nyilatkozó nemzetközi szakértő, Sz. Bíró Zoltán.
Ennek oka, hogy az EU által hozott orosz-embargó márciusban lejár, meghosszabbításához pedig egyhangú szavazásra van szükség a tagországok részéről. Azaz, ha Putyin meg tudja győzni a magyar miniszterelnököt, hogy ne támogassa a további intézkedéseket, úgy sokat nyerhet.

A szakértő szerint azonban egy ilyen lépés akár végzetesen is megpecsételheti hazánk és a nyugat viszonyát.

Eközben Orbán Viktor részéről Putyin látványos fogadása erősen provokatív lehet uniós és NATO-s szövetségeseink számára – tette hozzá Sz. Bíró Zoltán, aki szerint az erőfitogtatáson kívül, más logikus politikai indokot nehéz találni a találkozásra. Főleg annak tükrében, hogy Oroszország nálunk sokkal közelebbi szövetségesei sem állnak ki már látványosan Putyin mellett.

Ha Merkel látogatása esetlegesen arról szólna, hogy a nyugat nyomást gyakoroljon Orbán Viktorra, akkor ő ezzel felmutathatja, hogy van számára más út is, Putyin szövetsége – következtetett Sz. Bíró Zoltán.

A szakértő hozzátette, ha a rubel romlása, az orosz gazdasági válság tovább gyűrűdzik, akkor véleménye szerint fél éven belül az is megtörténhet, hogy kihátrálnak a paksi bővítés projektje mögül.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kelen Károly - Rab László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »