Az Isztambuli Egyezmény megoldás lehet - NANE - 2014.12.05
Az Isztambuli Egyezmény ratifikálása komplex megoldást nyújtana a nők elleni és a családon belüli erőszak jelenségére, hiszen a dokumentumot hosszú nemzetközi egyeztetés után, a rendelkezésre álló legmodernebb kutatások illetve kiértékelt jó gyakorlatok alapján hozták létre - hangsúlyozta Tóth Györgyi, a NANE Egyesület elnöke.
A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület vezetője emlékeztetett arra, hogy Magyarország kormánya ez év tavaszán írta alá az egyezményt, most már csak az Országgyűlésnek kell ratifikálnia ahhoz, hogy a magyar jog részéve váljon.

Az emberi jogi megközelítésű dokumentum az érintettek jogait figyelembe véve próbálja szabályozni a családon belüli erőszak jelenségét, többek közt speciális intézmények létrehozásával és szakemberek képzésével. Emellett kötelezi az államot olyan speciális szolgáltatások nyújtására is, amelyek a nők elleni erőszak megelőzését és felszámolását szolgálják. Ennek része többek között, hogy az adott országok hatósági dolgozói megfelelő képzést kapjanak a témában és az intézményrendszerek is átalakuljanak. A különböző átalakításokat és a feladatok végrehajtását nemzetközi szakértői csoport ellenőrzi majd. Az Európa Tanács 47 tagállamából eddig 37 ország írta alá az egyezményt, közülük 15-en már ratifikálták is.

A NANE számos programot szervez annak érdekében, hogy felhívja a döntéshozók és a közvélemény figyelmét az egyezmény törvénybe iktatásának fontosságára. Ilyen a december 10-ig tartó 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen elnevezésű rendezvénysorozat is, amelynek keretében a téma nemzetközi és magyar szakértői a napokban egy konferencia keretében számoltak be tapasztalataikról - emelte ki az elnök. A fórumon Joanna Goodey az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (European Union Agency for Fundamental Rights) képviseletében az ügynökség által végzett, a nők elleni erőszak különböző formáit vizsgáló reprezentatív felmérésre hivatkozva a képzések, a társadalom érzékenyítésének fontosságát és a támogató csoportok, valamint az érdekvédő szervezetek elengedhetetlen munkájáról beszélt.

A NANE Egyesület vezetője elmondta, áldozatokat segítő projektjeik pedig arra világítottak rá, hogy az áldozatokkal foglalkozó szakembereknek kulcsszerepük van a bántalmazók és az áldozatok felismerésében, valamint abban, hogy hatékonyan lépjenek fel az erőszakkal szemben. Tóth Györgyi hangsúlyozta, a témával foglalkozó hatékony és szakszerű médiakommunikáció szerepe is elengedhetetlen, amelynek legfontosabb eleme az áldozatok biztonságának, méltóságának és érdekeinek védelme.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: A műsorokon kívül / A NANE a megerőszakolt férfiakat gyűlöli!!!
xanader | 2014-12-05 09:46 | Válasz erre
Ha férfi kér tőlük segitséget , mert ki mástól kérhetne , akkor elvannak a felsőbbrendű nöiségükkel.
Egy megerőszakolt férfi vezető beosztásu ember legfeljebb aranyeret mer hazudni az orvosnál , mert másképpen rámenne a családja is ha megtudja a környezete mert kihivó elgáns öltönyben mert az utcán sétálni !!!
Privát levél
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csákvári Géza
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »