Multiellenes állásfoglalás a zárvatartásról szóló törvényjavaslat - KASZ - 2014.12.01
Nem a munkavállalók pihenéséről szól a vasárnapi zárvatartás - mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke. Az érdekképviseleti vezető úgy véli, az a KDNP-s törvénytervezet, ami mögé ma a Fidesz is beállt, egyre kevésbé a vasárnapról szól, annál inkább arról, hogy miként lehet visszaszorítani a nagy kereskedelmi láncokat, hogyan lehet őket megbüntetni, Magyarországról kiszorítani, esetleg csinálni egy magyar láncot.
A nagyobb bevételű üzletláncokat sújtó újabb adók még egyértelműbbé teszik a helyzetet, ami után Sáling József szerint nincs is értelme egyeztetni az egyébként sokak által támogatott vasárnapi zárvatartásról. A KASZ vezetője szerint ebben a helyzetben, függetlenül attól, hogy ők a vasárnapi pihenőnapot támogatták, de miután a különadók miatt nincs garancia arra, hogy ne kerüljenek veszélybe munkahelyek, nem szabadna bevezetni ezt a törvényt. Sáling József szerint a kormánynak most inkább arra kellene figyelnie, hogy a kereskedelem minden résztvevője tartsa be a törvényeket. Felhívta a figyelmet arra, hogy mivel egyre kevesebb olyan embert találni, aki ilyen kevés fizetésért a kereskedelemben dolgozzon, rengeteg a túlóra, aminek a kifizetésével nagyon sok a probléma. Sáling szerint a visszaélésekre, a törvények kijátszására teremtik meg a lehetőséget a munkaügyi ellenőrzés fokozatos leépítésével.
Hangsúlyozta, hogy a mostani törvényjavaslat már a hetedik csapás a szakmára, amit így, ebben a formában nem tudnak támogatni, sőt erről már tárgyalni sem érdemes. Sáling József bejelentette, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek. Megkérdezik a munkavállalókat, hogy mi a véleményük a zárvatartásról, de abba az eredménytől függetlenül nem mennek bele, hogy a dolgozók bére csökkenjen, vagy munkahelyek szűnjenek meg. Kilátásba helyezte, hogy a törvény bevezetése után az ágazat dolgozói az utcára vonulnak. (Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Gálvölgyi János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »