Nyílt levelet írt az idelátogató Barrosónak az Oktatói Hálózat - 2014.09.11
Hallgassa meg
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnökét ma díszdoktorrá avatják, ennek alkalmából az Oktatói Hálózat nyílt levélben írta meg neki a magyar felsőoktatás helyzetét.

Deák Dániel a Corvinus Egyetem oktatója, a Klubrádió, Reggeli Gyors című műsorában elmondta, hogy szeretnék felhívni az európai közvélemény figyelmét is a magyar felsőoktatás, sanyarú helyzetére.


„Barrosonak tudnia kell, hogy milyen helyzetben van az az egyetem, amelytől a kitüntetést kapja” - tette hozzá.

Deák Dániel arról is beszélt, hogy erőforrásaik egyharmadát már elvesztették. Négy év alatt ennyivel zsugorodott a felsőoktatás. Hangsúlyozta, hogy nagyon méltatlan helyzetben vannak. És, nemcsak az anyagiak miatt. Egyre nehezebben tudják az alapvető feladataikat is ellátni. Problémás a félév beindítása is. Hiába kezdték már el tavasszal a szervezést, most ősszel, még mindig vannak lyukak, az órarendben és még mindig nem tudják pontosan, hogy bizonyos órák, hogyan, milyen körülmények között lesznek megtarthatóak.

A figyelemfelkeltő levelet egyébként már elküldték Brüsszelbe, postán. Ma, a sajtó nyilvánossága előtt is ismertetik a levél tartalmát.

(Klubrádió)

 

 

 

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Arató András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »