Egy hét múlva lesz az országgyűlési képviselő-választás - 2014.03.30
Egy hét múlva lesz az országgyűlési képviselő-választás, április 6-án több mint nyolcmillió választópolgár szavazhat.

A választók voksaikat több mint tízezer hazai szavazókörben és 97 külképviseleten személyesen adhatják le, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők levélben szavazhatnak. Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, de a választópolgároknak két szavazatuk van: voksolhatnak arra, kit szeretnének az egyéni választókerületükben képviselőnek, a másik íven pedig arról dönthetnek, hogy melyik pártot támogatják.

A korábbi választásoktól eltérően az április 6-ai voksolás előtt nem lesz általános kampánycsend. A szavazás ideje alatt azonban nem lehet választási gyűlést tartani, továbbá a szavazókör bejáratától számított 150 méteren belül, közterületen nem lehet semmilyen kampánytevékenységet folytatni. A Nemzeti Választási

Bizottság iránymutatása szerint az exit poll közvélemény-kutatások eredményét már 19 órától nyilvánosságra lehet hozni.  A választási irodák azonban csak azután tehetik közzé a választás nem végleges adatait, hogy a szavazás valamennyi szavazóhelyiségben lezárult.


A választási eljárási törvény rendelkezése szerint, a választópolgár más ember segítségét ugyan igénybe veheti a szavazókörbe történő eljutáshoz április 6-án, de a szavazókat nem lehet szervezetten, busszal a szavazóhelyiséghez szállítani
(MTI)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Váradi Júlia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »