Korábban olcsóbban adták volna a Seuso-kincseket - Hajdú Éva - 2014.03.26
Hallgassa meg
Miközben a kormány 15 millió euróért vásárolta vissza a Seuso-kincsek hét darabját, addig 2006-ban az eladó nem zárkózott el attól, hogy 10 millió euróért áruba bocsássa a teljes, 15 darabos gyűjteményt -mondta el a Klubrádióban Hajdú Éva, a korábban a Seuso-kincsekért felelős miniszteri biztos.
Fontos, hogy az a szerződés, amit a magyar állam kötött a Seuso-kincsek visszaszerzése kapcsán abban van-e szó arról, hogy a többi tárgynak mi a sorsa? A szerződés érinti-e a többi tárgyat vagy sem? Ha érinti, akkor baj van, mert ezzel gyakorlatilag lemondunk a többi még külföldi tulajdonban lévő műkincsről – mondta el a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Hajdú Éva, a kincsekkel korábban foglalkozó miniszteri biztos. A szakember azt is elmondta: anno 10 millió euróért alkudott a teljes 15 tárgyra. 2006-ban a tulajdonos nem zárkózott el a tranzakciótól. Hajdú Éva azt is elmondta, hogy az akkori oktatási miniszter Hiller István nem kívánt többet foglalkozni az üggyel, mert valószínűleg sokallotta az összeget. Arra a felvetésre, hogy akkor a magyar kormánynak sikerült-e föltornászni az árat 10 millióról 15 millió euróra, a korábbi miniszteri biztos azt mondta: körülbelül ez a helyzet.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »