Itt az első Fidesz-Kormányváltók vita - 2014.03.25
Hallgassa meg
Hallgassa meg
A Fidesz nem vitázik az ellenzékkel, sem nagyban sem kicsiben. Kicsiben azért ma mégis összejött a Klubrádióban. Teret adtunk Papcsák Ferencnek és Tóth Csabának, akik egymást ütötték a Megbeszéljük című műsorban.
Azért nem jelenik meg az ellenzék véleménye a helyi újságban, mert egyetlen rendezvényről sem tesznek bejelentést a polgármesteri hivatal és a médiaszolgáltató felé. Ráadásul az MSZP frakció a 2014-es költségvetéshez sem nyújtott be egyáltalán javaslatot. Akkor miről írnának az újságírók – reagált Papcsák Ferenc a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arra, hogy miért csak ő szerepel a kerületi újságban. A kerület polgármestere, fideszes országgyűlési képviselőjelölt azt mondta, az MSZP-nek nincsenek sajtórendezvényeik, sajtóbeszélgetéseik, nem vetnek fel problémákat. Papcsák Ferenc közölte, felajánlotta a szocialistáknak, hogy tárgyaljanak a költségvetési tervezetről, de ők nem akartak és még csak módosító javaslatot sem nyújtottak be. Tavaly is csak elenyésző számban nyújtottak be javaslatokat - mondta.

Emlékeztetett, az újság például megírta, amikor ellene tüntettek három éve.

Arra felvetésre, hogy miért nem vitatkozik az ellenzékkel az újságban, miért nincs például egy Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP)- Tóth Csaba (Kormányváltók jelöltje) vita, azt mondta: Várnai Lászlóval (volt LMP) nincs miről vitázni, kiírta magát a közéletből, Tóth Csaba nem találja a térképen Zuglót, nincs vele dolga. Úgy fogalmazott: Nekem Tóth Csabával nincs dolgom, azt gondolom. Mi dolgom van vele? Ő a kihívó, nem?

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ez olyan, mintha az ellenzék nem létezne.

Papcsák Ferenc visszakérdezett: Miért létezik?

A fideszes polgármester szerint Tóth Csaba nem vitatkozik vele, mert ha vitatkozni akarna, beterjesztett volna módosító javaslatot. Ha vitában állna vele, nyilván jelentkezne. Értetlenségének adott okot, hogy Tóth Csaba meg akarja építeni Zugló főterét a Bosnyák téren, miközben az épp most készült el.

Emlékeztetett arra is, hogy a zuglói lap Tóth Csaba közleményét szó szerint közölték.

"Bármikor kiállok egy vitára"

Tóth Csaba a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában úgy reagált Papcsák Ferenc szavaira, hogy azért nem nyújtottak be egyetlen módosító indítványt sem az idei költségvetéshez, mert az egésszel nem értettek egyet, mert azt ki kell dobni. Azért volt alapvetően elvetendő, mert hibásak voltak a számok, teljesíthetetlen bevételeket számolnak be, majd felveszi a hiteleket és azokat később átvállaltatja az állammal.
A Kormányváltók jelöltje azt is mondta, bármikor szívesen kiállna Papcsák Ferenccel vitázni.

Azzal kapcsolatban, hogy Papcsák Ferenc megkérdezi a kerület lakosait a döntésekről azt mondta, hogy ezt mindig csak utólag teszi meg. A Városligetet hozta fel példaként. Mint mondta, csak azután kérdezi meg a lakókat arról, hogy egyetértenek-e a zuglóiak azzal, hogy a Városligetet 99 évre átadják egy állami cégnek. Papcsák Ferenc előbb beadta az erről szóló törvényjavaslatot képviselői indítványként a parlamentbe, melyet megszavaztak és csak ezután kérdezte meg a kerület lakóit – mondta Tóth Csaba. Hozzátette, ez volt az
egyetlen javaslata, amit a parlamentnek benyújtott a kerülettel kapcsolatban.

A döntés kapcsán azt is elmondta, hogy április 5-én tüntetni hív mindenkit a Városliget védelmében. Emlékeztetett, a helyiek a kommunális adó kapcsán is összefogtak és az önkormányzatnak vissza kellett vonniuk a kivetett adót.

Arról is beszélt, hogy az ellenzéki képviselők csak elvétve jelentek meg a Zuglói Lapokban.
Tóth Csaba a helyi lapban megjelent közleményének az a háttere az, hogy szeretett volna reagálni Papcsák Ferenc korábbi lapszámban megjelent „gyalázkodásaira”. Erre a lap küldött neki egy tucatnyi kérdést, mely egyebek mellett Simon Gáborra kérdezett rá. Közölte a lap, csak akkor hozzák le a nyilatkozatát, ha a megadott kérdésekre válaszolt. Végül mégis lehozták Tóth Csaba közleményét, de beszerkesztették a korábban megküldött tucatnyi kérdést azzal a szöveggel, hogy azokra nem volt hajlandó válaszolni – mondta Tóth Csaba.

Arra a kérdésre, vitázna-e Papcsák Ferenccel a helyi tévében, úgy válaszolt: bármikor.
(Klubrádió)

 
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Borgula András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »