Megbénítanák a forgalmat a buszvezetők - 2014.01.17
Hallgassa meg
Forgalombénító akcióra készül a BKV egyik szakszervezete, hogy ráirányítsa a figyelmet a buszvezetők extrém leterheltségére - mondta el a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke. Nemes Gábor arról beszélt, hogy a sofőrök a végsőkig kimerültek, még beteget sem mernek jelenteni, mert félő, hogy elveszik beosztásukat. Azt is mondta, hogy most érezhető igazán az új Munkatörvénykönyvének hatása, melynek nyomán a kiszolgáltatottság egyre erőteljesebben felszínre került.
A méltánytalanságok miatt a járművezetők egy közösségi portálon összefogást hirdettek, a szakszervezet pedig forgalombénítónak is beillő különleges akcióra készül, hogy minden eddiginél határozottabban felhívja a figyelmet a tarthatatlan és jogszerűtlen helyzetre.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem volt eddig tömegbaleset a fővárosi közösségi közlekedésben – tette hozzá a szakszervezeti vezető, aki szerint egyre túlterheltebb, fáradtabb és feszültebb járművezetőkkel szállíttatja az utasokat BKV.

Az érdekvédő az elmúlt hónapokban többször is kifogásolta, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyeztetés nélkül a sofőrökre hárította saját kötelezettségeiből a jegyárusítást- és ellenőrzést úgy, hogy a végrehajtást az ígéretek ellenére a mai napig sem szabályozták egyértelműen.
Az EKSZ arra készül, hogy bemutassa: ha egyszerre több utas a járművezetőnél vesz jegyet, nagyobb címlettel fizet, s közben még számlát is kér a vásárlásról, akkor egyes viszonylatokon annyira feltorlódhatnak a járművek, hogy hosszabb időre lebénul a közlekedés. A figyelemfelkeltő akció célja, hogy kikényszerítsék a cégvezetésből a munka pontos szabályozását.
(nol.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencsik Gyula
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »