Újabb Dr. botrány készül - 2013.04.02
Az LMP arra kéri a vidékfejlesztési minisztert, hogy hozza nyilvánosságra Tolnai Jánosné Szatmári Katalinnak, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatójának teljes és naprakész szakmai önéletrajzát. Az ellenzéki párt szerint Szatmári Katalin nem szerepel az Országos Doktori Tanács hivatalos jegyzékében.
Csiba Katalin LMP-s politikus ma az agrártárca előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a főigazgató önéletrajzában egy olyan intézmény van feltüntetve a díszdoktori cím kiadójaként, amelyik nem rendelkezik doktori iskolai akkreditációval.

Az elérhető önéletrajzban a Pro Deo University van feltüntetve díszdoktori oklevél kibocsátójaként. Ám a Pro Deo University jogilag egy 2012-ben bejegyzett alapítvány, mely Magyarországon doktori iskolai akkreditációval nem rendelkezik.

Az LMP egyúttal arra is kíváncsi, hogy Szatmári Katalinnak megvan-e a szakirányú felsőfokú végzettsége, a közigazgatási szakmai gyakorlata, a közigazgatási vezetői tapasztalata, a közigazgatási szakvizsgája, a környezetvédelmi, természetvédelmi vagy vízügyi gyakorlata és ismer-e valamilyen idegen nyelvet - mondta Csiba Katalin.

A párt korábban közleményében azt írta, egy normális országban olyan kritériumoknak kellene megfelelnie egy minisztérium alá tartozó hatóság főigazgatójának, mint például, szakirányú felsőfokú iskolai végzettség. Szatmári Katalin elérhető önéletrajz alapján 2005-től a Veszprémi Egyetem Környezetvédelmi Mérnöki Kara van feltüntetve a tanulmányok között, de az államvizsgáról és a diploma kiállításáról semmilyen információ nem elérhető.

Az LMP arra is kíváncsi, mikor, mely egyetem melyik szakán írta és védte meg Tolnainé szakirányú diplomamunkáját? Továbbá milyen szakirányú végzettség tette lehetővé Tolnainé korábbi 2010-es kinevezését az OKTVF jogi főosztályának vezetői székébe.

Az ellenzéki párt szerint legalább 5 éves közigazgatásban szerzett szakmai gyakorlat is elvárható lenne. Az elérhető információk alapján 2005-ig Tolnainé szakmai tapasztalatai két területre szorítkoztak: (1) mezőgazdasági termelőszövetkezetekben dolgozott 1990-ig, majd a (2) vállalkozó szektorban dolgozott ingatlan és logisztikai területen. 2006-2010 között Lőrinci SZDSZ-es önkormányzati képviselője volt, majd 2010-ben lett az OKTVF jogi főosztályának vezetője volt végzettség nélkül.

Legalább 3 éves közigazgatásban szerzett vezetői gyakorlatot is szükségesnek tart a zöldpárt, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy érthetetlen körülmények között lett Tolnainé jogi főosztályvezető 2010-ben jogi végzettség nélkül.

Sehol nem talált az LMP utalást arra, hogy a közigazgatási szakvizsgát megszerezte volna Tolnainé.
A környezetvédelem, természetvédelem, vízügy igazgatása területén szerzett tapasztalatra is szükség volna ehhez az álláshoz, ám az LMP szerint a mezőgazdasági termelőszövetkezeti és az ingatlan valamint a logisztikai vállalkozások ügyvezetőjeként szerzett szakmai ismeretek nem tekinthetőek releváns tudományos vagy gyakorlati ismeretnek a környezet- és természetvédelem és vízügy területén. Legalább egy nemzetközileg is használt nyelv ismeretére is szükség volna, ezért arra is kíváncsi a párt, hogy, milyen nyelvből van vizsgája Szatmári Katalinnak.
(MTI/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kárpáti János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »