A KDNP által támogatott aláírásgyűjtés mellett agitálják a tanárokat - 2013.03.20
Hallgassa meg
Hallgassa meg
A KDNP által támogatott aláírásgyűjtés mellett agitálja az iskolák vezetését és a tanárokat az oroszlányi tankerületi igazgató. A Klubrádió birtokába került egy levél, mely alapján minden pedagógus igazoltan hiányozhat órájáról és vehet részt a magzati élet védelmét célzó uniós akció támogatásához kapcsolódó előadáson és a nyilatkozat aláírásán a városban. A megyei KDNP ugyanis mára Oroszlányba szervezi az embriókkal való kísérletezés elleni, EU-s aláírásgyűjtő mozgalom megyei, ünnepélyes aláírását.

A városháza sajtóreferense által a tankerületi igazgatónak küldött leveléből kiderül, hogy a támogató ívet aláírja majd a megyei elnök, Ablonczy Katalin, Takács Károly polgármester, és itt ír alá, és előadást is tart Csókay András, Prima Primissima-díjas idegsebész. Hozzáteszik azt is, az aláírásgyűjtés fő hazai támogatói a történelmi egyházak, Rétvári Bence államtitkár , a Nagycsaládosok Országos. Egyesülete.

A tankerületi igazgató azt kéri az iskolák vezetőitől és tanáraitól, hogy a levélről tájékoztassák a kollégákat és mindenki a személyes meggyőződése alapján döntsön a részvételről és az aláírásról.

Az Egy közülünk elnevezésű kezdeményezés célja, hogy az Európai Bizottság alkosson szabályt arról: az emberi élet a fogantatással kezdődik. A kezdeményezés 2012 áprilisában indult, hét uniós országban egy év alatt egy-egy millió aláírást kell összegyűjteni íveken vagy interneten, hogy a kérdés napirendre kerüljön.

Hegedűs Mihály, a KDNP tatabányai elnöke ezt megelőzően levelet írt, hogy a KDNP megyei szervezeteinek, vezetőinek és szervezőinek közreműködését kérje az ügyben. Ebben leszögezte, hogy az „Egy közülünk” nem egy politikai kezdeményezés, Magyarországon több civil szervezet mellett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) is csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, és támogatja a kezdeményezés fő célkitűzését: az emberi élet védelmét a fogantatás pillanatától fogva.


Azt is írja, hogy a kezdeményezés fő célja az, hogy amikor az embrió életéről van szó az Unió hatáskörébe tartozó kérdésekben, a következetesség garantálása érdekében az Uniónak meg kell tiltania és be kell fejeznie minden olyan tevékenység anyagi támogatását, amelyekben feltételezhetően emberi embriók megsemmisítése történik. Mindez különösen a magzatokon végzett kísérletek támogatásának megszüntetését jelenti. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a kezdeményezés célja nem az abortusz betiltása, hiszen az tagállami hatáskörbe tartozik.

Hegedűs Mihály a Klubrádiónak elmondta, nem a legszerencsésebb az időpont, hisz munkaidőben van az ünnepélyes aláírás, de úgy tudja, sokan érdeklődnek.

Az oroszlányi tankerületi igazgató viszont, nem tartja agitációnak a levelet, amelyben az iskolák tanárait invitálták a KDNP által szervezett eseményre valamint a párt által támogatott aláírásgyűjtésre is felhívták az intézményben dolgozók figyelmét. Az  igazgató azt kérte az iskolák vezetőitől és tanáraitól, hogy a levélről tájékoztassák a kollégákat és mindenki a személyes meggyőződése alapján döntsön a részvételről és az aláírásról. Farkasné Bíró Mónika szerint ő csak értesítette kollégáit.


(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Rózsahegyi Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »