Orbán sajtófőnöke visszalőtt Mesterházynak - 2012.06.11
Alaptalanul vádolja Mesterházy Attila a kormányfőt a nagykanizsai menóra megrongálásával kapcsolatban - reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MSZP elnökének nyilatkozatára. A sajtófőnök közleményében azt írta, elfogadhatatlanok az MSZP vádaskodásai és az ilyen eseményeket politikai célokra felhasználni nem ízléses.
Mesterházy Attila közleményében utalva arra, hogy a hétvégén ismeretlenek letörték és elvitték a nagykanizsai zsidó hitközség udvarán található nagyméretű menóra fémágait, úgy fogalmazott: az egyre bátrabb szélsőségesek Orbán Viktortól és a Fidesztől kapják a muníciót, hiszen a kormánypártok nem szavazták meg az MSZP által szorgalmazott gyűlöletbeszéd elleni etikai bizottság felállítását.

A szocialista politikus szerint a Fidesz elemi érdeke, hogy a szélsőségek Magyarországon fennmaradhassanak, megerősödhessenek, velük folyamatosan összejátszik, őket rendszeresen hallgatólagosan támogatja. "Ide vezet a Horthy és Nyirő kultusz kormányzati szintre emelt propagandája, amit a Jobbik és minden más szélsőséges erő azonnal felhasznál" - írta az ellenzéki párt vezetője.

Havasi Bertalan kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök többször világossá tette, hogy a magyar alkotmányos rendszer a kölcsönös tisztelet alapján áll, az emberi méltóságot sérthetetlennek minősíti. Az állam és a kormány alaptörvényi kötelessége minden Magyarországon élő közösséget megvédeni, amellyel szemben uszítanak, vagy amellyel szemben méltatlan bánásmódot helyeznek kilátásba - közölte.

Hozzátette: a miniszterelnök tisztában van azzal, ezek a közösségek rendszeresen és jogosan igényt tartanak arra, hogy amikor őket valamilyen bántalmazás, atrocitás, méltánytalan elbánás éri, akkor a kormányzat, a parlament, a közhatalom azonnal adjon határozott jelzéseket, hogy ezt nem fogadja el és egyértelműen elutasítja. "Ezt a miniszterelnök minden alkalommal maga is megteszi. Mindezek alapján teljesen érthetetlen, milyen alapon vádolja a miniszterelnököt Mesterházy Attila" - zárul a kommüniké.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Borgula András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egy ködös, holdtalan éjjel sötét kaftánba bújtatott, borostás férfiak gyülekeztek egy csatornafedél fölött, valahol az amerikai nagykövetség melletti utcában »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »