Életműdíjat kapott Göczey Zsuzsa - 2012.06.08
Hallgassa meg
Életműdíjat kapott a Klubrádió zenei szerkesztője a VOLTfolió Kulturális Médiadíjak csütörtöki átadásán. A VOLT Fesztivál szervezői által 2001-ben alapított díjat. 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel az alapítók, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő voksaik alapján alakult ki a nomináltak névsora 12 kategóriában. Göczey Zsuzsa a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, úgy érzi, mintha Oscar-díjat kapott volna.
A kultúra területén végzett munkájáért odaítélt díjat Göczey Zsuzsának az MTI vezérigazgatója, Belénessy Csaba nyújtotta át.

"Nem emlékszem, hogy rádiós zenei szerkesztő valaha is kapott volna ilyen díjat, így nagyon megtisztelve érzem magam" - mondta Göczey Zsuzsa az MTI-nek. Hozzátette: nem gondolja, hogy az életműdíjjal lezárulna a pályája és reméli, lesz rádiója, mert "anélkül zúghatnak zenék a fejemben, de mi végre?"

Kifejtette, úgy végzi a munkáját, hogy azzal mulattasson másokat, ahogy mindenki, aki szereti a feladatát. "Sok évig voltam a Petőfi rádió zenei főszerkesztője, amikor felkértek erre a feladatra, azt gondoltam, most aztán tele lesz a műsor csupa általam jónak tartott zenével. De hamar rá kellett jönnöm, hogy a közszolgálat azt is jelenti, a magyar nótától a bluesig többféle ízlést kell figyelembe vennem. A Klubrádióban az a 'játékom' hogy az a zene szólaljon meg, ami nekem tetszik. Mostanában már a reggeli műsorban is több a muzsika, nekem a zene a rádióban olyan, mint az újságban a kép, támogatja a szöveget".

Göczey Zsuzsának ma is vannak saját műsorai, bár - mint hozzátette - nem bánná, ha ezekből több lenne.

"A Basszust minden kedden este sugározzuk, már hatodik éve. A műsor annak idején az azóta megszűnt Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) gyümölcse volt, évek óta már csak a saját szeretetünk támogatja. Bencsik Gyula kollégámmal úgy látjuk, a zenészek örömmel jönnek be hozzánk a stúdióba, mert beszélhetnek műveikről és be is mutathatják friss szerzeményeiket, lemezeiket. Ott van még a Kofavizit című műsor is, amelyet Törtei Takács Krisztával hívtunk életre, és a piacozás, a főzés mellé a kulináris témákhoz illő hangulatú zenéket is nagy élvezettel válogatom össze" - mesélte a szerkesztő.

Göczey Zsuzsa, a Magyar Rádió Gyermekkórusának egykori növendéke tanári diplomával lépett be a Magyar Rádió zenei főosztályára. Sok év külsőzés után 1980-ban lett a médium zenei szerkesztője. Előbb a Petőfi, majd a Bartók rádiónál dolgozott egészen 2001 végéig, ahonnan vezető szerkesztőként, önként távozott jelenlegi munkahelyére, a Klubrádióba.

A VOLTfolió életműdíját tavaly ítélték oda először; a díjazott 2011-ben Liget Nagy Tamás újságíró, az egykori VOLT Magazin társfőszerkesztője volt.

A tavaly hét év után újjáéledt VOLTfolió Kulturális Médiadíjat csütörtökön tíz kategóriában adták át. A kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket elismerő VOLTfolió-díj (szakmai partner az MTI és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) idei jutalmazottjait zenészek, a zeneiparban dolgozók válogatták össze. A 2001-ben alapított VOLTfolió elsődleges küldetése, hogy évről-évre elismerésben részesítse a kultúra - elsősorban a zene - közvetítéséért a legtöbbet és legjobb színvonalon tevő médiumokat és médiaszemélyiségeket.

A díjazottaknak járó bronzszobrocskát ef Zámbó István képzőművész készítette.
(Klubrádió/MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kárpáti János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »