MSZP: a Jobbik szombati tüntetése a szélsőjobb újabb barbár megmozdulása - 2012.05.11
A Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata a Jobbik szombatra tervezett fővárosi demonstrációját pusztán "a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti" - írják az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.
A közlemény szerint nem értik, hogy a Jobbik a szombati demonstrációját miért nem a saját székháza elé szervezte. Véleményük szerint ugyanis a Fidesz-KDNP által végrehajtott szociális és munkaügyi "megszorításoknak a Jobbik szélsőséges és szegényellenes programja, elvei, gondolatai szolgálnak táptalajul". Egyúttal azt is kijelentik, hogy a "cigányellenes Jobbik" volt az, amely elsőként szorgalmazta illetve az elfogadott törvények esetében megszavazta a szociális juttatások drasztikus csökkentését, a munkanélküli járadék megvonását, "az éhbérért dolgoztató közmunkatáborok felállítását", a jegyben nyújtandó családi pótlékot, a halálbüntetés visszaállítását. A roma tagozat a Jobbik szombatra tervezett demonstrációját pusztán a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti - szögezik le. A Fidesz-KDNP hallgatását azonban annak beismeréseként értékelik, hogy a kormánypártoknak nincs és nem is volt saját programja - teszik hozzá.
A Jobbik tízezres nagyságrendű tömeget vár a szombat délutánra, Budapestre tervezett "vonulásos tüntetésére", amellyel az elmúlt évek "brutális megszorításai" ellen tiltakoznak - jelentette be Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus elmondta: a délután 3 órakor kezdődő tüntetés az MSZP Jókai utcai székháza elől indul. Itt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője mond beszédet. Ezt követően a résztvevők átvonulnak a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol Sneider Tamás alelnök és Vona Gábor pártelnök szólal fel.
Z. Kárpát Dániel azt mondta, a Széll Kálmán Terv 2.0 túltesz a Bokros-csomag megszorító hatásain és egy "időzített bomba, amely évtizedes kihatással is lehet nem csak a gazdaságra, hanem akár a népesedésre is". Hozzátette: a 600 milliárdos csomag családonként 250 ezer forint pluszterhet jelent évente. (MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencze József
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »