Győzelme esetén Hollande azonnal egyeztet Merkellel - 2012.05.06
Győzelme esetén a szocialista Francois Hollande már vasárnap este egyeztetni fog Angela Merkel német kancellárral - közölte vasárnap Jean-Marc Ayrault, a szocialisták nemzetgyűlési frakcióvezetője, Nantes baloldali polgármestere, miután leadta szavazatát a francia elnökválasztás második fordulójában.
Ayrault-t tartják a miniszterelnöki poszt egyik várományosának, amennyiben az esélyesebbnek számító Hollande nyeri meg a választást.
"Nagyon fontos számára a francia-német viszony, mert az azonnal számítani fog" - mondta a szocialista jelölt tanácsadója. Hozzátette: "Azt hiszem, ha Francois Hollande-ot elnöknek választják, még ma este egyeztetni fog a német kancellárral, mert ezen múlik Európa talpra állása, orientációváltása a növekedés, a versenyképesség és a protekció irányába".
Hollande megválasztása esetén újra akarja tárgyalni a márciusban elfogadott európai stabilitási paktumot, kiegészítve azt egy, a gazdasági növekedést elősegítő passzussal. (MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Burger Lajos
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »