Széll Kálmán után Darányi tervvel jön a kormány - 2012.01.16
Bejelentik ma a Vidékfejlesztési Minisztériumban, hogy a szaktárca lezárja a vidékstratégiát és meghirdeti az ágazat új fejlesztési koncepcióját a Darányi-tervet. A szakmai rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.
A minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát. A most induló Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának kereteit adja meg. Olyan váz, amelynek tartalommal és programokkal való megtöltése folyamatos feladata lesz a vidékfejlesztési kormányzatnak.

A Darányi Ignác Terv alappillérei: a jogszabályi környezet megújítása, életszerűvé tétele; a hatékony, ügyfélbarát támogatási és intézményrendszer kialakítása; szemléletformálási, képzési programok és akciók indítása; az uniós és a hazai társfinanszírozású programok kidolgozása és elindítása; valamint a nemzeti finanszírozású programok kidolgozása és elindítása.

A szakemberek szerint a vidékstratégiai célok megvalósításához elsődlegesen az agrár- és vidékfejlesztést, a környezet- és természetvédelmet, valamint a vízügyet szolgáló, az európai vidékfejlesztési, kohéziós és regionális politikához kapcsolódó uniós, valamint a nemzeti költségvetésben biztosított, hazai források összehangolt felhasználása szükséges.

A VM azt tervezi, hogy minden évben összegzi a Nemzeti Vidékstratégia által kitűzött célok megvalósulását, és kibontja a következő évre vonatkozó programokat, feladatokat és intézkedéseket. Ebben az elemző, tervező folyamatban ajánl és kér a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a kormány alkotó partnerséget mindazoknak, akik tenni akarnak az agrárium, a vidék és a környezet ügyéért, a magyarság Kárpát-medencei felemeléséért. A Darányi Ignácról elnevezett terv segítségével a kormány és a szaktárca a vidék életében alapvető és gyökeres fordulatot kíván elérni.

Darányi Ignác, a XIX-XX. század fordulójának kivételesen nagyformátumú agrárpolitikusa volt. A hozzáértők úgy vélik: az ő sikeres munkássága példa lehet mindazok számára, akik tenni akarnak a ma is nagy kihívások előtt álló magyar mezőgazdaságért, a vidék felemeléséért.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bolgár György
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »