Széll Kálmán után Darányi tervvel jön a kormány - 2012.01.16
Bejelentik ma a Vidékfejlesztési Minisztériumban, hogy a szaktárca lezárja a vidékstratégiát és meghirdeti az ágazat új fejlesztési koncepcióját a Darányi-tervet. A szakmai rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.
A minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát. A most induló Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának kereteit adja meg. Olyan váz, amelynek tartalommal és programokkal való megtöltése folyamatos feladata lesz a vidékfejlesztési kormányzatnak.

A Darányi Ignác Terv alappillérei: a jogszabályi környezet megújítása, életszerűvé tétele; a hatékony, ügyfélbarát támogatási és intézményrendszer kialakítása; szemléletformálási, képzési programok és akciók indítása; az uniós és a hazai társfinanszírozású programok kidolgozása és elindítása; valamint a nemzeti finanszírozású programok kidolgozása és elindítása.

A szakemberek szerint a vidékstratégiai célok megvalósításához elsődlegesen az agrár- és vidékfejlesztést, a környezet- és természetvédelmet, valamint a vízügyet szolgáló, az európai vidékfejlesztési, kohéziós és regionális politikához kapcsolódó uniós, valamint a nemzeti költségvetésben biztosított, hazai források összehangolt felhasználása szükséges.

A VM azt tervezi, hogy minden évben összegzi a Nemzeti Vidékstratégia által kitűzött célok megvalósulását, és kibontja a következő évre vonatkozó programokat, feladatokat és intézkedéseket. Ebben az elemző, tervező folyamatban ajánl és kér a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a kormány alkotó partnerséget mindazoknak, akik tenni akarnak az agrárium, a vidék és a környezet ügyéért, a magyarság Kárpát-medencei felemeléséért. A Darányi Ignácról elnevezett terv segítségével a kormány és a szaktárca a vidék életében alapvető és gyökeres fordulatot kíván elérni.

Darányi Ignác, a XIX-XX. század fordulójának kivételesen nagyformátumú agrárpolitikusa volt. A hozzáértők úgy vélik: az ő sikeres munkássága példa lehet mindazok számára, akik tenni akarnak a ma is nagy kihívások előtt álló magyar mezőgazdaságért, a vidék felemeléséért.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pataki Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egy ködös, holdtalan éjjel sötét kaftánba bújtatott, borostás férfiak gyülekeztek egy csatornafedél fölött, valahol az amerikai nagykövetség melletti utcában »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »