TGM: diktatúra van, nem vitás - 2011.06.08
Hallgassa meg
Eddig óvatosan bánt a szavakkal Tamás Gáspár Miklós, a kormányban bízók iránti tiszteletből, de most már kimondja véleményét. A filozófus szerint, ami ma az országban van, az diktatúra, ezért mindenki összefogására, tiltakozására szükség van. Végveszélybe került az, amit nagy kínkeservek között elért ez az ország az elmúlt húsz évben, és a megújulás összes lehetőségét eltömi ez a diktatórikus rendszert, mely egyre magányosabb, mert egyre népszerűtlenebb, de egyre hatalmasabb és közben arra kényszeríti a társadalmat, hogy törvényen kívüli módszerekkel legyen kénytelen ellenállni, mert minden törvényes utat eltorlaszoltak – fogalmazott a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.
Mint mondta, nem lesz könnyű dolga a Klubrádiónak a frekvenciapályázásban egy olyan médiavilágban, melyben a közszolgálatban egyedülálló módon van egy cenzúra funkciókat is teljesítő Médiatanács, mely munkaadója is az újságíróknak is. 

Megemlítette, hogy a közszolgálati rádiók és televíziók a központi, kormányzati hírgyárból kapja a híreket, így teljes kormányzati és jobboldali fölény van a közmédiumokban.

Megemlítette, hogy az emberek másik nagy tájékozódási forrásai a megyei és helyi lapok, ezek közül az egyiket, a Metropolt máris megszerezte Simicska Lajos cége. Az önkormányzati helyi lapok és rádiók mind jobboldali kézben van. Összesen két nyomtatott ellenzéki napilap maradt meg, és pillanatnyilag még létezik a Klubrádió és egy televízió illetve két hetilap. TGM szerint ez rosszabb, mint a Horthy-korszak. Akkor a nyomtatott újságok voltak a legfontosabbak és volt ugyan cenzúra, de több ellenzéki lap jelent meg az országban és a határokon túlról is jöttek baloldali, liberális szellemiségű lapok. Most meg azt látjuk, hogy a kormányzathoz közel álló körök kezdik felvásárolni az erdélyi lapokat. 

Felhívta a figyelmet, a tágabb értelemben vett nyilvánosság korlátozására is, mert ha megszűnnek olyan helyek, mint a Tűzraktér, a Sirály, a Trafó, a Zöld Pardon és ha megszűnnek az olyan iskolák, mint az AKG, megszűnnek kutatóintézetek, ha hazafias operett kombinátokká alakítják a művész színházakat. TGM úgy fogalmazott, példátlan mértékű a média és a kultúra megtámadása.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csík Juci
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »