Eltűnt Várkonyi László a Himalájában - 2010.04.27
Lavina sodort el két magyar hegymászót a Himaláján; Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid megsérült - közölte a magyar főkonzul, Pekingben. Sárközy Péter holnap, a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában fog bővebb információkat adni az ügyről.

A két magyar alpinistát, akik a Csomolungma megmászására készültek, tegnap délután érte a baj - áll a pekingi magyar nagykövetséghez tegnap késő délután érkezett faxon. Klein Dávid megsérült és jelenleg biztonságban van, míg Várkonyi László Alfréd eltűnt - mondta Sárközy, kiegészítve azzal, hogy Klein Dávid állapotáról egyelőre még nem tudtak meg részleteket. A sportembereket körülbelül 7000 méteres magasságban érte a baleset. Az expedíció tagjai és a helyi szakemberek megkezdték Várkonyi keresését.

Klein Dávid  és Várkonyi László április 3-án lépett be Kínába és a tervek szerint június 8-án hagyták volna el az országot Nepál irányába. 

Az expeditions.hu oldalon a két férfi útjáról legfrissebb információként az olvasható, hogy a csapat április 18-án kora reggel elindult a 6400 magasan lévő előretolt alaptáborból, hogy kiépítse az 1-es tábort. "Várkonyi László sajnos gyomorpanaszokkal küzdött, és emiatt egyórányi mászás után visszafordult. Klein Dávid 11 órakor érte el az 1-es tábor helyét 7000 méteren.  15 órára visszaért az Előretolt Alaptáborba, ahol a csapat jelenleg is tartózkodik."

A csapat további terveiről Klein Dávid azt írta: "A további tervünk még bizonytalan: lehet, hogy Konyi holnap egyedül felmegy, felvisz egy sátrat az 1-es táborba, majd lejön az alaptáborba (én meg egyenesen az alaptáborba megyek), de az is lehet, hogy holnap mindketten felmegyünk az 1-es táborba, ott alszunk és holnapután (április 21-e) felállítjuk a 2-es tábort, majd 22-én megyünk le az alaptáborba."


(MTI)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Józsa Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »