Csak zöld szoláriumban érdemes pirulni - 2010.04.01
Hallgassa meg
Az új uniós szabályozás értelmében 0,3 watt sugárzási érték lehet egy négyzetméter alatt egy szolárium készülékben. Erről azonban az üzemeltetők nem tudnak. A magyar sugárzási érték most ennek a négyszerese – mondta a Klubrádióban Kovács Zoltán, a Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület elnöke.

Az uniós szabályozás értelmében a magyar értéket negyedére kell csökkenteni. Ezzel csak a sugárzási spektrum változik, nem kell a barnulás érdekében tovább pirulni, és ráadásul ez biztonságosabb, tartósabb sugárzást hoz létre – mondta Kovács Zoltán. A szolárium nem káros, de a túlzott használat lehet az – hangsúlyozta az elnök a Reggeli Gyorsban.

A felmérések szerint a magyar szoláriumozóknak csak 2-3 százaléka nem tudja a mértéket. Az uniós előírás értelmében, azokat a szoláriumokat, amelyek már 0,3 wattos sugárzási értékűek zöld jelzéssel látják el, innen lehet tudni, hogy eu-szabványos és biztonságos a készülék.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Zentai Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »