Elvette MNB-s munkatársát Matolcsy György - 2017.08.28
Pénteken, augusztus 25-én összeházasodott Matolcsy György jegybankelnök és a szintén az MNB-ben dolgozó Vajda Zita – írja a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleményére hivatkozva a hvg.hu.
A portál által idézett közleményben azt írták, "Matolcsy Zita" a házasságkötés után lemond a Pallas alapítványoknál vállalt tisztségeiről, és visszafizeti a munkáltatói kölcsönét is.

Matolcsy György új felesége így a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványnál betöltött kuratóriumi tagságáról mond le, valamint a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál végzett senior kutatói tevékenységét is befejezi, így ezt követően egyik Pallas alapítvánnyal sem áll jogviszonyban.

Hozzátették, Matolcsy Zita a jegybanki alapítványok által támogatott doktori iskolában folytatott tanulmányaihoz kapcsolódó ösztöndíjáról is lemond, a 2015-ben felvett munkáltatói kölcsönének fennmaradt részét pedig egy összegben fizeti vissza a jegybanknak, így munkáltatói kölcsönszerződése lezárul.

Korábban ugyanis kiderült, Vajda Zita naphegyi lakására 32,2 millió forint értékben jegyzett be jelzálogot az MNB, vagyis Vajda valószínűleg ennyi hitelt kapott a jegybanktól a lakásra kedvezményes kamattal. Vajda Zita emellett havi 300 ezres ösztöndíjat is kapott a jegybanki alapítványok által létrehozott pécsi doktori program hallgatójaként, ahol az MNB több dolgozója is ugyanígy ösztöndíjasként tanul.

(hvg.hu)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csepelyi Adrienn
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »