Jön a 40 fokos hőség - 2017.08.03
Fokozódik a kánikula a következő napokban: többfelé 40 Celsius-fokig melegedhet fel a levegő, helyenként a leghidegebb órákban is 25 fok várható. Sok lesz a napsütés, de helyenként egy-egy zápor, zivatar előfordulhat; vasárnap este érkezhet meg egy hidegfront - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésből.
Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható. Az ország nagy részén nem valószínű csapadék, de késő délutántól, estétől előfordulhat az északnyugati, nyugati tájakon egy-egy zápor, zivatar. Napközben megélénkül, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de a városokban, a vízpartokon, a hegyekben ennél melegebb, az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 35 és 40 fok között alakul.

Szombaton is napos idő várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. Néhol megerősödik a légmozgás, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 18-25 fok lehet. Napközben 34-40 fokig melegszik fel a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap napközben a front előtt többfelé kialakul zápor, zivatar, néhol heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Várhatóan estefelé érkezik meg a hidegfront. Ekkor nyugaton már tartós eső is várható. A szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. A nappali maximumok 31 és 38 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt írta: a valószínűségi előrejelzés szerint a front hatására a jövő hét elején pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de ennek mértéke még bizonytalan.

(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Arató András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »