Támadnak a zsarolóvírusok - 2017.08.03
Hallgassa meg
Egyre több a számítógépes vírus. Átlagosan csaknem ötven alkalommal ért vírustámadás minden egyes számítógépet 2017 első felében. A kártevők 99 százaléka még mindig Windowsra készül, és minden 3,2 másodpercben születik egy új példány. Egy informatikai cég azt közölte, csaknem 5 millió rosszindulatú fájl került ki a világhálóra, amint több mint 60%-al több mint ami az előző év első felében. A Klubrádió által megkérdezett szakértők a frissítés és felhasználói figyelem fontosságát hangsúlyozzák a megelőzésben, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint Magyarország lemaradásban van. Árpási Bence információi.
Több vírus kerülhet a gépünkre mint tavaly: csaknem ötmillió vírus került ki internetre, amely 60%-os növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. Többségük kéretlen program. A zsarolóvírusok kevesen vannak, de legnagyobb kárt csinálják.

A gépek frissítésének fontosságát emelte ki vírusvédelemben a Budapesti Műszaki Egyetem tanára. Bencsáth Boldizsár elmondta, nem csak az operációs rendszerrel lehet baj, hanem az egyéb programokkal.
A cégek többségénél megfelelő a védelmi infrastruktúra, a munkavállalók jelentik a leggyengébb láncszemet – véli Huber Csaba kibernyomozó. 

Vannak rések a pajzson a magyar kibervédelemben – véli a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke. Molnár Zsolt szerint lehetne min javítani. 

Nemcsak a vírusok, de a hekkertámadások is gondot jelentenek. A kormánypárti Magyar Idők arról ír, hogy a BKK jegyrendszerét szervezett attak érte. Ennek ügyét a hatóságok már vizsgálják és a megállapítások hamarosan a testület elé kerülhetnek.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kovács Gabriella Anna
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »