Lovasi sajnálja Orbánt és őt különben se képviselje senki - 2017.08.02
Hallgassa meg
A közvetlen demokráciában hisz Lovasi András, aki a Klubrádió Macifröccs című műsorának vendége volt. Persze főleg zenéről és művészetről beszélgetett vele Puskás Panni, de a politika sem maradhatott ki, melyről továbbra is lesújtó a véleménye.
A Kossuth-díjas zenész, aki idén ünnepelte 50. születésnapját pontosan tudja, hogy a popzenészek akkor kerülnek a politika kereszttüzébe, amikor éppen uborkaszezon van, de állt elébe. Arról beszélt, hogy ő eleget politizál a művészetével, nem jár tüntetésekre, nem is vállal el ilyen felkéréseket. Ettől még persze szívesen elmondja a véleményét, de nem érzi úgy, hogy minden fórumon harcolnia kell a fennálló rend ellen. 

Szerinte azt a rendszert, ami most bevadulni és épp véglegesen begyökereződni látszik, ezt a putyini, mintákat követő illiberális demokráciát mi magunk termeltük ki. A mi történelmi hagyományaink, az utóbbi 100 év nyomorúsága, a frusztrációink. Mi tettük lehetővé, hogy jöhetett egy olyan vezető, aki viszonylag egyszerű megoldásokat javasol. Lovasi András tulajdonképpen sajnálja Orbán Viktort. Sajnálja, mert nem érti, hogy mik azok a jutalom falatok a pénzen és a hatalmon kívül, ami miatt nekik ez megéri. Mert ugye ennyi pénzt nem lehet elkölteni soha – mondta.

A képviseleti demokrácia szerinte egy túlérett helyzet, inkább a közvetlen demokráciában hisz, melyhez úgy látja, minden eszközünk meglenne, csak jobban kiművelt főkre és éretteb társadalomra volna szükség ahhoz, hogy önállóan tudjunk döntéseket hozni. Lovasi András például boldogan leszavazna minden héten az aktuális kérdésekről, akár interneten. Mint mondta, ma a GDP 4 százalékát költjük arra, hogy a magyar képviseleti demokrácia tetejét, a politikai elitet működtessük, ami szerinte tisztán élősködés.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
M. Dénes Tamás
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »