Erőszakkal, felhatalmazás nélkül vitték el a Futrinka Egyesület kutyáit - 2017.05.11
Hallgassa meg
Erőszakkal, felhatalmazás nélkül vitték el a rendőrök és a közteresek a Futrinka Egyesület kutyáit, melyeket azóta visszaszereztek, de az ügynek még nincs vége. Mosó Adrienn, az egyesület elnöke a Klubrádió Esti gyors című műsorában elmondta, az ügy hátterében a piliscsabai állattartótelep szomszédságában lévő lakópark lakói állnak, akiket zavarnak a kutyák.
A Futrinka Egyesület tavaly november környékén bérelt egy tanyát, egy lovardában Piliscsabán.
A lovarda már külterületen van, besorolása szerint állattartásra kijelölve. 

A lovardával szemben, pár száz méter távolságra van egy családiházas lakópark. Néhány hónappal a Futrinka odaköltözése után vett egy házat ott egy nő. Na, ő kezdte el folyamatosan feljelenteni az Egyesületet, hogy a kutyák hangosak, nem lehet tőlük ablakot nyitni, kiülni a teraszra, stb.

Azt is mondták, hogy a sétáltatók a lakópark területén sétáltatják a kutyákat , és nem szedik fel utánuk az ürüléket. Ebből természetesen egy szó sem igaz, a sétáltatók kijelölt útvonalon az erdőben sétáltatnak, zacskókkal felszerelve. Az ürüléket a lovarda területén elhelyezett komposztálóba teszik. 2x voltak kint az önkormányzattól, a közterület felügyelettel, a hatósági állatorvossal együtt, és mindent rendben találtak.
A kutyák nem ugattak, pedig több, mint 1,5 órát ott voltak. Rend és tisztaság volt mindenhol, mint mindig. Ennek ellenére, ezt nem voltak hajlandóak leírni.

A feljelentésre kaptak egy határozatot, amiben tulajdonképpen helyt adnak a feljelentőnek és köteleznek őket, hogy úgy folytassák ott a tevékenységüket, hogy ne zavarják a lakók nyugalmát.

Erre zajvédő tujákat ültettek és zajvédő falat építettek az egyesület tagjai.

Majd szerda reggel 9-kor megjelentek a közteresek a rendőrökkel, hogy elviszik a kutyákat. A kint lévő alkalmazott nem akarta beengedni őket, erre közölték, hogy akkor őt elviszik, és 72 órára becsukják, majd visszajönnek egy lakatossal, feltörik a zárat, és elviszik a kutyákat.

A vezetőség minden tagja, a munkáját otthagyva rohant ki Piliscsabára.

Addigra már több kutyát bepakoltak és elvittek.

Azt sem akarták megmondani, hogy hova viszik őket, csak azt, hogy egy másik menhelyre. Nagy nehezen sikerült kiderítenünk, hogy hová vitték a kutyákat.

Felhívták a menhelyet, ahol közölték, hogy nem adhatják ki a kutyákat, csak a jegyző jóváhagyásával, mert rendőrségi foglalás történt.

Közben a még ott lévő kutyáknak kerestek helyet, mert már fordultak vissza, hogy azokat is elviszik.
Az elnök bement a jegyzőhöz, aki szóba sem akart vele állni.

A rendőrségnek semmi papírja, semmije nem volt, ami alapján elvihette a kutyákat.
A jegyző aláíratott az elnökkkel egy papírt, miszerint 24 órán belül kiüríti a menhelyet. Ennek fejében kaphatták vissza a már elvitt kutyákat.

Két órájuk volt rá, hogy helyet keressenek a kutyáknak, és elmenjenek értük Budaörsre.
Szerencsére sikerült mindegyiket elhelyezni és elhozni.

Az egyesület feljelentést tett a piliscsabai önkormányzat ellen és a rendőrök ellen lopásért. Hiszen nem volt semmi, ami alapján kobozhattak volna.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Megyeri Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »