Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit egy ciszjordániai gyártelepen - 2018.10.07
Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat egy ciszjordániai gyártelepen vasárnap reggel, majd elmenekült - jelentette a helyi média.
A helyi közszolgálati rádió értesülése szerint mind a merénylő, mind az áldozatok a Barkan nevű, Ariel telepesváros melletti gyártelep dolgozói. A huszonhárom éves támadó hét hónapig állt alkalmazásban ezen a munkahelyen, de egy idő óta nem dolgozott ott.
A Túl-Karm nevű palesztin város melletti faluból, Sveikából érkezett támadó egy Carl Gustaf gyártmányú M-16-os fegyverrel behatolt egy üzemcsarnok második emeletén található irodába, lelőtte az ott dolgozókat, majd fegyverével együtt elfutott a helyszínről.
A merényletben egy harmincas éveiben járó izraeli férfi és nő vesztette életét, harmadik társukat, egy ötvenes nőt pedig közepesen súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. A palesztin támadónak a közszolgálati rádió értesülése szerint izraeli munkavállalási engedélye van.
Az izraeli biztonságiak ismerik a palesztin fegyveres személyazonosságát, és üldözőbe vették a merénylőt. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet üdvözölte a terrortámadást. "A Barkan lövései új fejezetet nyitnak a ciszjordániai ellenállásban" - hangoztatták közleményükben.
"Az incidens bebizonyította, hogy sikertelen a Palesztin Hatóság azon kísérlete, hogy normalizálja kapcsolatát a megszállókkal. A palesztin ifjúság konfrontálódni akar"- tették hozzá.
Barkan iparnegyedben mintegy nyolcezren dolgoznak, az alkalmazottak fele palesztin, fele pedig izraeli, akik évtizedek óta békében dolgoztak egymás mellett és együtt. Kirívó esetnek számított, amikor három évvel ezelőtt egy palesztin terrorista megkéselt két biztonsági őrt.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szentpéteri Nagy Richard
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »