A jogállamiság nem tisztán nemzeti belügy – Európa jövőjéről vitáztak az EP-ben - 2018.06.13
Hallgassa meg
Egységes, a közös értékeket tiszteletben tartó uniót és az eddigi mezőgazdasági és felzárkóztatási támogatások túlsúlya helyett inkább jövőbemutató költségvetést javasolt Mark Rutte holland miniszterelnök, amikor elképzeléseivel az európai parlament elé állt. A szerdai strasbourgi plenáris vitáról Nemes Gábor tudósít.
Szolidaritás és egység – úgy, hogy inkább a fontos ügyekre kell koncentrálni - ez a holland miniszterelnök válasza arra a kihívásra, amit Trump amerikai elnök politikája és az EU-n belüli populizmus előretörése jelent. Ebből persze az is következik, hogy meg kell változtatni a prioritásokat. Hollandia, mint az egyik fontos befizető ország nem tudja elfogadni, hogy a mezőgazdaságra és a felzárkóztatási alapokra menjen el a közös pénzek 70 százaléka.

Ehelyett inkább a klímaváltozás megakadályozására és a digitalizálásra kellene koncentrálni. Természetesen az egész csak úgy működik, ha mindenki betartja a megállapodásokat és szabályokat, nem válogat a kötelességek és jogok között – vélekedett az Európa jövőjéről folytatott vitán a holland kormányfő, aki ugyan nem említett országokat, de hallgatósága pontosan tudta, hogy kikre gondol.

Ez a törvények és értékek uniója. Az uniós tagság nem szándéknyilatkozat, hanem azt jelenti, hogy feltétel nélkül biztosítani kell a sajtószabadságot, a bíróságok függetlenségét, a jogállamot és minden demokratikus vívmányt. Nincs igaza azoknak, akik szerint a jogállamiság tisztán nemzeti belügy, Európa csak akkor működhet, ha a jogállamiság minden tagországban érvényesül - szögezte le Mark Rutte.

(Klubrádió, Nemes Gábor)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Gergely Zsófia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »