Szijjártó Péter Washingtonban: ha volt is ott, hír nincs egyetlen érdemi tárgyalásról sem - 2018.01.18
Hallgassa meg
Csaknem visszhangtalan maradt Szijjártó Péter a hét elején hiába tett washingtoni látogatása, kevés tudósítás alapján körvonalazódik a kép. Találkozóit többnyire a washingtoni rezidencián vagy a követségen bonyolították le. Egy mondat sem jelezte a tudósításokban, hogy Orbán Viktor amerikai útját készíti elő Szijjártó Péter. Úgy tudjuk, hogy a magyar miniszterelnök tervezi a Nemzeti Ima Reggelin való részvételt január végén, ahol Donald Trump is csak meghívott vendég.
A. Wess Mitchellt, aki európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkárt a fotók tanúsága alapján a magyar rezidencián fogadhatta a külügyminiszter. Kettejük találkozójáról érdemi információ nincs, a miniszter csak a találkozó előtt nyilatkozott erről a Magyar Távirati Irodának. Előzetesen azt mondták, hogy részt vesz a Brookings Institute által szervezett adókonferencián, aminek – mint utólag kiderült a washingtoni nagykövetség adott otthont. Ezt egyébként élőben is közvetítették a facebookon. Az Amerikaiak az adóreformért szervezet elnöke, Grover Norquist moderálta Szijjártó Péter előadását. A külügyminiszter nem ment ki a mikrofonhoz, malíciával a hangjában meg is jegyezte: reméli, hogy az amerikai sajtó nem fogja kikezdeni az amerikai adószakértőt azért, hogy vele osztja meg a pódiumot – így kezdte a magyar adórendszert méltató előadását Szijjártó Péter. A beszélgetésen ott egy arizóniai (David Schweikert) és egy nebraskai (Adrian Smith) alsóházi képviselő vett részt. Nincs hír arról sem, hogy bárki mással találkozott volna a Fehér Házból vagy a környezetéből: se Steve Bannonnal, se Gorka Sebestyénnel, ugyan már egyikük sincs a Fehér Ház kötelékében. Az izraeli nagykövet is a magyar rezidenciára ment, ott fogadta őt a magyar miniszter.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Törtei Takács Kriszta
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »