Aggasztó hatása van Trump bejelentésének – EU külbiztonsági főtanácsadója - 2017.12.07
Hallgassa meg
Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője újabb nyilatkozatban ítélte el, hogy az amerikai elnök Jeruzsálemet izrael fővárosának ismerte el.
„Már kedden megmondtuk az amerikai külügyminiszternek, hogy mi a tárgyalásos, nemzetközi konszenzuson alapuló megoldás hívei vagyunk és nem értünk egyet Trump szándékával - mondta Federica Mogherini és elég borús képet festett a következményekről. Brüsszeli tudósítónk, Nemes Gábor összeállítása.
"Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemmel kapcsolatos bejelentésének potenciálisan igen aggasztó hatása van. Fennáll a veszély, hogy ez visszaküld minket a jelenleginél is sötétebb időkbe. Az európai uniónak világos az álláspontja: az egyetlen reális megoldása az Izrael és Palesztina közötti konfliktusnak csakis két állam létrehozásán alapulhat amelyekben Jeruzsálem mind az izraeli, mind a palesztin állam fővárosa" - jelentette ki a Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.  Megerősítette, hogy ez az unió mind a 28 tagországának közös álláspontja. A konfliktusban érintett feleket ugyanakkor arra hívta fel, hogy kerüljék a további eszkalációt, ne alkalmazzanak erőszakot. Ezzel kapcsolatban beszámolt telefonbeszélgetéséről, amelyet Mahmúd Abasszal, a palesztin elnökkel folytatott. Abbasz állítólag megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a tiltakozások békés keretek között maradjanak.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Fábián László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »