Súlyos vitánk van egymással – Szijjártó a LIBE-ülésen - 2017.12.07
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
A magyar kormány teljesen mást gondol a legtöbb kérdésben mint az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága - mondta a testület ülésén Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter a magyarországi jogállamiság helyzetéről szóló meghallgatáson Soros Györgyöt is emlegette, mert szerinte kapcsolat van a LIBE bizottság által a menedékkérők elosztása kapcsán hozott közelmúltbeli döntés és a milliárdos nyilatkozatai között.

Több civil szervezet képviselője bírálta a magyar vezetést az alapvető jogok korlátozása miatt a LIBE bizottság meghallgatásán. A kormány az elmúlt időszakban tudatosan gyengítette a fékek és ellensúlyok rendszerét- mondta a bizottság ülésén a Magyar Helsinki bizottság társelnöke. Pardavi Márta szerint már évek óta tart a civil szervezetek megfélemlítése és mostanra a kritikus vélemények egyre kevésbé tudnak érvényesülni.

Magyarországon még van szabad sajtó, de nincs sajtószabadság - fogalmazott a meghallgatáson Polyák Gábor médiajogász, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője. Elmondása alapján az állami médiapolitika jelenleg a politikai kommunikáció eszköze. A Fidesz teljesen uralni akarja a médiát, amiért számos lépést tett az elmúlt években is- közölte a részletekre is kitérve a szakember.

Ugyanitt az Alapjogért Központ elnöke Szántó Miklós arról beszélt, hogy alapvetően nem jogi, hanem szuverenitási vitát lát az Unió és Magyarország között.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Ámon Betti
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »