Magyar rasszisták is tüntettek a lengyel neonácikkal – nemzetközi lapszemle - 2017.11.13
„Európa fehér lesz” és „tiszta vérű”, ilyen táblákkal vonultak a fehérek felsőbbrendűségét hirdető rasszisták a hétvégén Varsóban, akiknek számát legalább 60 ezerre becsülték. A Think Progress úgy tudja, hogy a függetlenség napját ünnepelő rasszisták és fehér keresztény nacionalisták tömegét szép számban gyarapították a Magyarországról, Szlovákiából és Spanyolországból is érkezők.
A Think Progress cikke szerint a neonáci demonstrációt a Radikális Tábor elnevezésű mozgalom szervezte, amely nevét a 30-as évekbeli fasiszta mozgalomból kölcsönözte. A Wall Street Journal helyszíni beszámolója szerint ezek közül sokan ugyan nem tartják magukat újfasisztának, de szerintük az ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel semmi gond.

Támogatják Trump politikáját, és nem ismeretlen előttük egykori tanácsadójának, Steve Bannonnak a neve sem, aki gondoskodott a gyűlölet-mozgalom kelet-közép-európai népszerűsítéséről. A lengyel állami híradások úgy számoltak be a tüntetőkről, hogy ők a migránsellenes igazi patrióták. Ellentüntetők is voltak, de a „Mi vagyunk a lengyel zsidók” mozgalom mindössze 2000 fővel képviseltette magát az 1918-as függetlenségi győzelem ünnepén.

S ha már Steve Bannon, akkor idekívánkozik a nemrég irányítása alatt álló, de ma is az ő ideológiáját visszaböfögő Breibart News cikke, amelyben a Washington Postról lehúzza a keresztvizet, amiért az a magyar kormány Soros-ellenes kampányát gyűlöletkampányként elítélte. Sőt arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyoldalú Washington Post épp egy olyan civil szervezet véleményére alapozta a saját álláspontját, amit Soros György alapítványa támogat.

A jelenlegi kormánynak még legalább négy évig hivatalban kellene maradnia, hogy megerősítse az eddig elért eredményeket úgy, hogy azok már visszafordíthatatlanokká váljanak – ezt az üzenetet emelte ki a Reuters Orbán beszédéből a Fidesz tisztújító kongresszusán. A pártvezetők között a közvélemény-kutatásokban magasan vezető kormányfő minden bizonnyal harmadszorra is nyer, méghozzá földcsuszamlás-szerű győzelmet aratva. Szavai szerint: a "Soros-birodalom" fenyegeti Magyarországot, mert útjában állunk annak a tervnek, amely a nemzeteket fel akarja számolni, és kevert népességű Európát akar létrehozni. Ezért a "Soros-terv" végrehajtása érdekében egész Európában el akarják takarítani az útból a nemzeti érdekeket képviselő kormányokat, ideértve bennünket is. Kifejtette: Soros NGO-i behálózták az európai döntéshozatal összes meghatározó fórumát, jelen vannak egyes magyar pártok hátországaiban is, és úgy viselkednek, mint egykor a szovjet kommunista párt agitációs és propagandaosztályának aktivistái, de mi, vén csatalovak már szagról megismerjük őket.

Az osztrák Nachrichten Orbán menekültellenességére kihegyezve azt idézi: az európaiak tízmilliói naponta keményen dolgoznak és küzdenek, hogy felszínen tarthassák magukat és családjukat, biztonság és rend után vágyakoznak, egyre erősebben kapaszkodnak kulturális identitásukba, és naponta harcolnak megszokott európai életük minden négyzetméteréért.

A karpatalja.ma arról számol be, hogy ukrán szélsőségesek maszkban tüntettek szombaton az ungvári magyar főkonzulátus előtt, vasárnap pedig Beregszászon. A „Nem! – a magyar sovinizmusra, Igen! – az ukrán-magyar nemzeti testvériségre” feliratú plakátot tűztek ki a Karpatszka Szics szervezet tagjai a hivatal falára.

Divat és Stílus rovatában a kelet-közép-európai divattervezőkkel, így lengyel és magyar fiatal tehetségekkel foglalkozik a New York Times. A sikeres divatdiktátorok nem csak a nyugati cégek alá dolgoznak be, hanem azt is kitűzték célként maguk elé, hogy a saját hazájukban – még ha szerényebb és egyszerűbb formákat is alkalmazva - legyenek ismertek és megteremthessék a maguk hazai stílusát, a saját megkülönböztető márkájukat. Ahogy mondják, Párizs és Milánó mellett nehéz labdába rúgni, de mégsem panaszkodnak. Az utóbbi három évben megduplázódtak az eladásaik, mert Ázsiából megindult a kereslet. Bevételük 60 %-át Japán, Kína, Dél-Korea, Hong Kong divatláncainak köszönhetik, ahol most már nem ismeretlen a magyar márka sem. Amit persze az olcsó munkaerőnek is betudhatnak, hisz nálunk kevésbé költségigényes a termelés, mint például Londonban vagy Párizsban.

S a szexuális zaklatás és erőszak Amerikából indult botránysorozata annyi kanyart téve Magyarországon is feldúlta a közéletet, és most már a magyar hírek csorognak vissza az amerikai médiába – például a pennsylvániai Pittsburgh News lapba. Sőt, ez már a második kör, mert Marton Lászlóról tudósítva most Kerényi Miklós Gábor ügyét, kirúgását az Operett Színházból szellőztették meg. A történetek így teljesen körbeérnek.

(Klubrádió/Csernyánszky Judit)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szakonyi Péter
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »