Assange ellen továbbra is érvényes a letartóztatási parancs - 2017.05.19
Hallgassa meg
Helyt adott a svéd ügyészség Julian Assange ügyvédje kérésének, és ejtették az erőszak vádját a Wikileaks alapítójával szemben.
Londonban 2012 óta él az ecuadori nagykövetségen Julian Assange, aki ott kért és kapott menedékjogot és onnan irányította azokat az email-kiszivárogtatásokat, amelyek jelentősen befolyásolhatták az amerikai elnökválasztást, rontották Hillary Clinton esélyeit, és amely több forrás szerint miden bizonnyal kapcsolatban van az orosz hekkeléssel is. Julian Assange akkor tagadta az orosz kapcsolatot: „Nem az oroszok az én forrásaim” – mondta.

Donald Trump az elnökválasztási kampányban lelkesen üdvözölte a Wikileaks Hillaryt hírbe hozó kiszivárogtatásait: „szeretem nagyon ezt a Wikileakset!” Nem sokkal később azonban úgy nyilatkozott róla, hogy aki a Wikileaksért, a CIA-nak a nemzet biztonságát veszélyeztető információk kiszivárogtatásért felelőssé tehető, az hazaárulást követ el, és esetében a halálbüntetés sem elvetendő.

Mike Pompeo, a CIA direktora nemrég pedig azt mondta: „Nevezzük nevén a dolgokat, az ellenséges kiszivárogtatással összefüggésbe hozható Oroszország is.”

Julian Assange mindvégig ragaszkodott a követségi menedékhelyéhez, mert attól tartott, ha Svédországba megy, akkor az Egyesült Államok kiadatási parancsot ad ki ellene. Assange a per során mindvégig tagadta az erőszak miatt ellene felhozott vádakat. Ha most elhagyná felmentése után az ecuadori követséget, London térfelén pattog a labda, kiadja-e az Egyesült Államoknak a Wikileaks alapítóját. A Scotland Yard pénteki közleménye szerint változatlanul érvényes a Julian Assange elleni brit letartóztatási parancs, annak ellenére is, hogy a svéd ügyészség megszüntette a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója ellen nemi erőszak gyanúja miatt folytatott nyomozást.


(Klubrádió/Csernyánszky Judit)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Böcskei Balázs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »