Magyarország elítéléséről dönt ma az EU - 2017.05.17
Hallgassa meg
Ismét napirenden Brüsszelben a magyar kérdés: Az európai parlament ma arra készül, hogy határozatban ítélje el a magyar kormány uniós alapelveknek és törvényeknek ellentmondó lépéseit. Mindenek előtt a CEU ellehetetlenítését, a civilek ellen tervezett törvényeket és a Brüsszel elleni kampányt.
Két határozat tervezet között választ ma az európai parlament, és mind a kettő elítéli amit a magyar kormány a CEU-val és a civilekkel csinál. A szocialisták, liberálisok, baloldaliak és zöldek által benyújtott papír azt javasolja, hogy a bizottság a sok jogsértés miatt indítsa el azt a bizonyos jogállamisági eljárást a hírhedt hetes cikkely alapján. Ennek az eljárásnak a végén ott fenyeget a szavazati jog megvonása Magyarországtól. A Fidesz pártcsaládja, a néppárt saját határozattervezetében ezzel várna még, de Weber frakcióvezető azért nagyon keményen nekiment Orbán Viktor immár számukra is vállalhatatlan politikájának.

A magyar kormány viselkedése az előttünk lévő konkrét kérdésekben elfogadhatatlan és azt várjuk Orbán Viktortól, hogy vonja le a konzekvenciákat és fogadja el a Bizottság javaslatait. Én sem zárom ki a hetes cikkely alkalmazását Magyarországgal szemben, de azt akarom, hogy tartsuk be az eljárásrendet, a játékszabályokat - mondta Weber, többször is hangsúlyozva, hogy a szocialisták által benyújtott javaslat tartalmával, kritikájával egyetért, csak a büntetőmechanizmus beindításával várna kicsit, mert tapasztalatai szerint Orbán végül mindig tudomásul veszi, hogy hol húzódik a már párttársai számára is elfogadhatatlan vörös vonal, amelyet nem léphet át. Mindenesetre egy egyetem bezárása számunkra elfogadhatatlan - szögezte le a néppárti frakcióvezető.

(Klubrádió/Nemes Gábor, Brüsszel)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bencsik Gyula
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »